Sivut

tiistai 11. maaliskuuta 2014

Tuumailuja uuden talon tiimoilta...

Koko konkkaronkka 1:12 nukkejani
Heti, kun tuo uusi talo tuli taloon, (heh; "talo tuli taloon") alkoi kuumeinen pohdinta, kuka sen saa asuttavakseen. Madeleinella kävi aikamoinen kuhina, kun kaikki nuket sipsuttelivat talolle sitä ihastelemaan ja moni toivoi sitä itselleen. Lopullinen valinta osui kuitenkin Emma Siroseen, kuten aiemmin jo olen kertonutkin. Tässä kuvassa kaikki tämän mittakaavan nuket. Pahoittelut, että muutama on joutunut tulemaan kuvaan hyvin vähissä vaatteissa, mutta kun en siihen innostukseen ja hätään ehtinyt vaatettaa niitä, kun piti katsella aidossa ympäristössä, että kuka/ketkä olisivat sopivampia asukkaita.
Yksi, joka haaveili myös saavansa tämän talon, oli Selma. Mutta hänellä oli jo niin vakaa asema majatalossa, että ilman häntä ja hänen työpanostaan siellä, majatalo kaatuisi ja sitäpaitsi hänhän oli jo sijoittanut varansa siihen, joten ei häntä voinut ajatellakaan tämän uuden talon omistajaksi.


Myös kaarina ihastui taloon kovin ja näki jo itsensä ja Unton siellä lapsineen häärimässä. Täällä olisi ihanasti tilaa heille kaikille... Mutta Untopa ei lämmennyt ajatukselle yhtään, vaan selitti Kaarinalle, että koska hän oli koko elämänsä uhrannut majatalolle ja tehnyt työtä sen eteen ja se oli myös ainoa paikka, jonka hän koskaan tuntisi kodikseen, niin hän ei haluaisi sieltä lähteä. Kaarina heltyi ja ajatteli, että olihan se niinkin ja olihan sielläkin ihanasti tilaa ja nyt kun hän olisi pääomistajan vaimo, niin hänkin voisi sanoa sanottavansa majatalon sisustuksessa ja muissa sellaisissa asioissa.
Mutta palataanpas Emman taloon ...
Seuraavana päivänä aloin tiiviin yhteistyön Emma kanssa. Kävin hänen kanssaan pitkiä keskusteluja siitä, millainen tästä talosta tulisi ja mitä hän sinne haluaisi. Hänellehän se tulee, joten kaikessa pitää ottaa huomioon Emman maku ja elämäntyyli. Nyt, kun hän on heittäytynyt taiteen ohdakkeiselle polulle, täytyy miettiä sekin, mihin kaikkeen yksinäisellä naistaiteilijalla on varaa. Tosin, hänhän on perinyt ison summan, jolla hänen piti se koulu perustaa, mutta se käytettiin nyt tämän talon ostamiseen. Jäihän sitä rahaa vielä tämän laittamiseenkin, mutta täytyy ottaa huomioon sekin, että saako hän tulevaisuudessa taulujaan kaupaksi ja elääkin pitää...  No, Emma on kyllä aika taitava maalarinakin, joten eiköhän vaan aleta toteuttamaan niitä ikiaikaisia haaveita siitä unelmakodista.

Ja sittenpä haettiinkin tapettimallistot esiin ja alettiin etsiä sopivia. Värejä ja tyylejä... Se nyt on aika selvää, että Emma on romanttinen ja herkkä persoona, joten ei hän piittaa mistään kovin räväkästä. Kukat ovat hänenkin mieliaiheitaan, aivan kuten rouva Rocconkin. Heistä tulee varmaan vielä hyvät ystävät... Mutta joo, näissä seuraavissa kuvissa on vähän "mallailtu eri tapettivaihtoehtoja, mitä voisi ajatella. Ne eivät ole vielä kiinni seinissä -seinäthän ensin pohjamaalataankin ja monta muuta hommaa on ennen tapettien kiinnitystä- eivätkä välttämättä edes lopulliset. Näin kuitenkin minunkin on helpompi hahmottaa, miltä kokonaisuus tulisi näyttämään ja mitkä sopii yhteen. Laitan kuvia tällaisista vaiheista ihan itseni vuoksi ikäänkuin muistiinpanoiksi. Lopulliset kuvat huoneista ja taloista tulee sitten Emman talon omalle sivulle, jonne siis pääsee yläpalkin linkistä. (Nyt siellä ei vielä paljon mitään ole)

 Kylpyhuoneen seinälle kaavailen tällaista... Kuvio on kohollaan tapetin pinnasta. Siinä on myös tuo "pohja" pinta hieman muovimaisen näköinen, joten se saattaisi olla sopivaa myös kylppärin seinämateriaaliksi (mut siis vain nukketaloissa ;-) )
No, aika näyttää, jääkö tämä.
 Tämä on talon alkuperäinen makuuhuone, jota jo välillä ajattelin laittaa keittiöksikin, mutta palasin alkuperäiseen "arkkitehdin" suunnitelmaan. Nyt kuitenkin mietin, onko tämä Emman makuuhuone, vaiko vierashuone. Nimittäin tuolla ullakolla, jonne tulee Emman ateljee, olisi juuri sellainen kivan boheemi nukkumapaikka, jollaisen itse haluaisin itselleni. Täytyy vielä katsella tuota Emmaa, olisiko hän sen tyylinen, vai pitääkö hän enemmän tästä makuuhuoneesta. Tapetti on hennon rosan väristä.
 Olohuoneeseen ajattelin tällaista melko isokuvioista. Tämä on kyllä ehkä jo hiemankin liian isokuvioista, mutta mietitään ...
Siellä se Emma kokeilee tuota vanhaa rautasänkyä, joka siis tulee tuonne ullakkoateljeen yhteyteen, joko niin, että siinä nukkuvat vieraat ja Emmakin joskus maalatessaan voi vähän lepäillä välillä katsellen työtään.. tai sitten siitä tulee Emman vakkarimakkari ja se edellinen jää vierashuoneeksi. Aika näyttää
 Keittiöön kaavailemme Emman kanssa tuollaista siniharmaata raitaa takaseinälle ja yksiväristä muille seinille. Voi kyllä vielä vaihtua. Kuten nuo keittiökalusteet, jotka ovat kuvausrekvisiittana Roccon talosta lainassa :) Tai siis tuo ruokailuryhmä kyllä jää Emmalle, mutta tuo hella ja tiskipöytä ei.
Ja tässäpä on sitten tämä ompelukone jota nyt pohditaan, että onko se Emman, vai onko se Hilden, eli rouva Roccon, vai onko se keinties Majatalon naisten ompelukone. Tuo pähkinäpuun väri on kyllä se väri, josta Emman kalusteet tulevat koostumaan. Majatalossa on mahonkia enimmäkseen, mutta Roccoilla on kyllä makuuhuoneessa tätä samaa ... katellaan, mistä tämä lopulta mukavan paikkansa löytää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti