Sivut

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Martinin ja Inkerin huone lähes valmis


Martin oli "kadoksissa" muutaman päivän ja luulin jo, että joudun kuvaamaan kaikki tämän huoneen kuvat ilman häntä, mutta tänään poika tulla tupsahtikin "kotiin" yhtäkkiä. Löysin hänet, kun etsin lasten sänkyihin sopivaa päiväpeitekangasta. Siellähän se Marttipoika (taidan todella ruveta kutsumaan häntä vain Martiksi) oli kankaiden joukossa laatikossa. Nyt hän on ihan ensimmäistä kertaa näkemässä oman huoneensa ja on niin iloista poikaa... siinä katselee ja järjestelee juuri ikiomaa lelukaappiaan. Keksin muuten laittaa tuonne takaseinälle nuo raitamatot peittämään sitä, että tapetti, joka on siis mallikirjasta sivu, kuten nuo kaikki tapetit tuolla, ei riittänytkään ihan koko seinän leveydeltä. Molempiin päihin jäi pala "vanhaa seinää" näkyviin ja mietin, mitä laittaisin niiden päälle. Mielestäni nuo mustavalkoraitaiset suikaleet terävöittää sopivasti tuota sisustusta ja erivärisiä, vaikkakin samankuosisia tapetteja eri seinillä. Halusin tästä huoneesta erityisen värikkään, enkä siksi alkanut maalaamaan uusiksi noita Ikean kalusteitakaan. Nuo tuolit onkin puutuolit, eikä Ikean tuoleja ja niistä toisen maalasin kyllä vaaleanpunaiseksi. Se oli alunalkaen oranssi.
Entäs sitten Inkeri? Hänkin tykkää tosi paljon värikkäästä huoneesta. Inkerillä on oma vaaleanpunainen tuolinsa ja Martilla sininen. Siinä pöydän ääressä onkin mukava pelata yhdessä pelejä ja piirrellä, tehdä läksyjä ja vaikka mitä kivaa. Joskus Martti ja Inkeri myös syövät täällä omassa huoneessa välipalaa.
 Päiväpeitot molempiin sänkyihin löytyi tilkkulaatikostani. Mukavan tuntuista hieman verkkomaista pehmeää kangasta, jota olen saanut tammikuussa ystävältäni paketissa, jossa oli paljon muitakin kankaanpaloja.
 Lelut on järjestetty hyllyihin ja kaappeihin ja kirjoja vielä ootellaan. Niitä ei olekaan vielä yhtään näillä lapsilla. Pitäisi tehdä 1:6 mittakaavassa aikamoinen satsi kirjoja ja lehtiä, kun kenelläkään koko talossa ei ole vielä yhtään kirjahyllyissään. Niin ja koulukirjojakin pitää nyt hommata pojille, sillä Marttihan on ekalla luokalla ja Troy lukion ekalla. :) Tytöt ja pikku Sebastian vauva eivät vielä koulukirjoja tarvitse, mutta satukirjoja kyllä. Martilla on muuten iso pehmopupu sängyllään ja Inkerillä iso nalle.

 Martilla on paljo leluja, niitä on vielä kaapissakin. Tuohon hyllyyn piti jättää vähän tilaa myös Martin tulevia kirjoja varten. Hän haluaa myös pari julistetta seinälleen -tai ainakin yhden. Äiti ja isä ei mielellään anna hänen laittaa paljon niitä noihin uusiin tapetteihin :)
Näiden kuvien jälkeen jätämmekin Inkerin ja Martin huoneen toistaiseksi, koska tämä alkaa olla aika valmis. Niitä kirjoja ja jotain pikkujuttuja seinille ja vaatteita vielä ja sitten palataan taas katsomaan mitä tänne kuuluu.
Mutta muuten aletaan duunaamaan tässä talossa Troyn parvea, joka on tämän huoneen yläpuolella. Eli kaikki tämä: Inkerin ja Martin kammari, Troyn parvihuone ja eteinen, on lohkaistu yhdestä ja samasta huoneesta, entisestä olohuoneesta, joka oli tavallista korkeampi tila.

Nyt pitää lopetella ja mennä nukkumaan ja laittaa nuo lapsukaisetkin sänkyihinsä nukkumaan. Siellä ne pienimmät, Sofia ja Sebastian jo nukkuvatkin äidin ja isin makuuhuoneessa. Heille kun ei omaa huonetta toistaiseksi ole mahdollista tähän taloon laittaa.  (eihän sitä kyllä tiedä, kun oikein luovuutta käytetään...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti