Sivut

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Roccojen talossa kevättalvisena aamupäivänä

Aamu on vaihtunut aamupäiväksi, mutta leppoisa meininki vallitsee Roccojen talossa. Tänään ei remonttia tehdä.
- Pitäähän sitä olla välipäiviä... tuumii Eugen Rocco, jota on alkanut ärsyttää, että työmiehiä pyörii koko ajan talossa ja meteliä on koko ajan.
-Eihän tässä voi edes keskittyä musiikin soittamiseenkaan enää... ja juuri, kun olen saanut tuon nuottitelineenkin hommattua.
- No, onhan ne työmiehet saaneet kyllä aikaan aika paljonkin, tuumii Eugen itsekseen laittaessaan aamupalaa rouvalleen Hildegardille ja ottotyttärelleen Rositalle.
On tapetoitu ja keittiö on saanut uuden lattiankin.  Listoituksetkin on keittiön osalta jo valmiina.  Eiköhän tässä pääsiäiseen mennessä ole koko talo valmis, ajattelee Eugen ja muistaakin siitä, että pitäisi alkaa varmaan jo vähän askartelemaan Rositan kanssa pääsiäiskoristeitakin. Iltapäivällä voisi käydä kaupassa hakemassa vähän värkkiä...
 Koskahan se Hildegard oikein meinaa istua sen ompelukoneensa ääreen sen verran, että saisi ommeltua verhot noihin ikkunoihin? Koko talossa ei ole vielä verhoja ja onhan se vähän ikävää iltasella istuskella valot päällä, kun ollaan sitten niinkuin akvaariossa ohikulkijoiden töllisteltävänä.


Olohuone melkeinpä "huutaa" erilaisia tavaroita, kuten kirjoja hyllyyn ja muutama koriste-esinekin olisi ihan kiva ja verhot ja ... Niin, kyllä tässäkin talossa vielä hommaa riittää...

Rositan huone alkaa olla sensijaan aika hyvällä mallilla, kunhan vain niitä verhoja alkaisi kuulumaan... ja sitten vain pikkuhiljaa kaikkea pientä.
Siellähän se tyttö nytkin leikkii sängyllään isolla "babybornillaan", jonka vastikään sai. Vaatteitta kyllä on vielä poloinen, mutta Hilde on luvannut auttaa Rositaa nukenvaatteiden teossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti