Sivut

maanantai 21. lokakuuta 2013

Tästä ei taida tulla mitään :-D

Onkohan toista yhtä pöljää nukkekotiharrastajaa, kuin minä olen? Tuskin.
Minulla ei tunnu olevan minkäänlaista johdonmukaisuutta missään. Mikään taloista ei myöskään valmistu tällä menolla koskaan.
Nimittäin; tämä alituinen suunnitelmien muutos alkaa jo rasittaa itseänikin. Aina, kun saan jonkin uuden idean jostakin, niin se johtaa siihen, että jo aloitetutkin, aikanaan hyväksi koetut ideat menevät uusisksi tai jäävät kesken... *syvä huokaus*.
Esimerkki:
Hiljattain aloitin vanhaan lundiakirjahyllyn palaan uutta modernimpaa nukkista. Sen seurauksena tuo "kaappitalo", jota teen siis 1:6 skaalassa vanhaan liinavaatekaappiin, alkoi näyttää keskeneräisen julkisivunsa kanssa kamalalta. Eihän niitä tietenkään pidä vertailla toisiinsa, kun toinen tulee ihan eri tyylillä, mutta silti purin tänä aamuna koko julkisivun ja heitin myös monia itse nikkaroimiani tavaroita roskikseen. Se kertoo vissiin siitä, että vaatimustaso kasvaa ihan liikaa koko ajan. Aluksi olen nauttinut suunnattomasti pienistäkin omista onnistumisen tunteista ja tavaroista. Nyt haluaisin koko ajan vain täydellisempää ja täydellisempää ja kaikki omatekemä näyttää suoraan sanottuna "köppäseltä". *jatkaa huokailua*
Eikä asiaa auta yhtään se, että selaan hienoja nettisivuja ja löydän toinen toistaan hienompia huonekaluja nyt myös barbiekoossa, joka on se minulle mieluisin rakentelukoko.
Funtsinkin tuossa Sandran talon julkisivua purkaessani (päätin hakea varastosta kaapin omat ovet ja laittaa ne takaisin siksi aikaa, kunnes saan päätettyä uudesta julkisivusta :) ), että ehkä minun on syytä keskittyä vain siihen puoleen, joka luonnostaan onnistuu minulle parhaiten, eli näihin pehmeisiin tavaroihin, kuten vaatteisiin, tekstiileihin ja kuvataiteeseen. Tuo huonekalujen nikkarointi ei taida olla minun juttu, varsinkaan, kun ei ole oikein työkaluja -työtiloista puhumattakaan.
Mutta, tuo aloittamani modernimpi Lundia-talo on sikäli vähän toinen juttu, kun siihen voi tehdä todella modernin sisustuksenkin ja esim. sänky, pöydät ja hyllyt voi tehdä vain simppelisti listankappaleista, joita olen hakenut paikallisesta keittiökaluste- ja puutavaraliikkeestä. Myös biltematikut ovat tässä loistavia.
Kuitenkin, pidän ehkä enemmän noista vähän romanttisemmista ja perinteisemmistä huonekaluista ja olin aivan haltioissani, kun löysin nettisivuston, jossa oli tyylihuonekaluja barbeille. Niitä voi myös ostaa Ebaylta, joten olenkin nyt päättänyt alkaa säästämään rahaa ja hankkimaan Sandran taloon pikkuhiljaa kauniit huonekalut ja keskittyä sillävälin kirjailemaan ja ompelemaan sinne niihin sopivia tekstiilejä.
Niin, kenelle se moderni talo nyt sitten oikein tulee? Meinasin sitä alunalkaen Tuomaksen ja Helenan kodiksi, mutta kokeiltuani heidän kalusteitaan siihen, näytti se semmoseltakin sillisalaatilta, vielä huonekorkeudenkin ollessa heille aikalailla liikaa, niin että päädyin sitten 1:6 skaalaan. Siitä tulee tyylikkään nuoren aikuisen miehen koti, eli tuon Sandran poikaystävän Henrikin kaksoisveljen Wilhelmin, eli Villen asunto.
Tässäkin kohtaa minä joudun taas vetoamaan pöljyyteeni ja päättämättömyyteeni, kun en ole pystynyt päättämään edes sitä, asuvatko Sandra ja Henrik jo yhdessä, vai seurustelevatko vain... Nääs, kun välillä on tuntunut siltä, että tuo kaappitalo on liian pieni perheasunnoksi, mutta sopiva sinkulle. Välillä taas, että kyllä sinne nyt pariskunta sopii oikein hyvin. Nyt sitten otin tuolta barbielaatikostani myös tuon toisen pojan Villen ja päätin lopullisesti, että hän saa tuon uuden kämpän. Sandra ja Henrik saavat nyt sitten sovitella itsensä kaappiin, miten parhaiten taitavat ja kyllähän he sinne vissiin ihan sopuisasti mahtuvat ja vielä Sandran työhuonekin saadaan sopimaan. Onneksi tuo Henrik on aika paljon matkoilla, kun sillä on sellanen työ... *wirn*
Joops, tällasia mietteitä nyt tänään. Odottelen tässä postia tulevaksi ja sieltä kivaa matkalaukkua Helenalle ja printtejä (eivät ehkä vielä tule tänään kylläkään) Sandran talon keittiöön. Ruokakaapit kun ammottavat tyhjyyttään vielä.
Jospa lopuksi lataisin pari kuvaa Villen uudelta keskeneräiseltä asunnolta. Toivoa sopii, että tää sunnitelma pitää. :)
 Tämä nurkkaus alakerran avoimesta tilasta oli tarkoitus laittaa makuuhuoneeksi, mutta se on liian pieni barbikokoon makkariksi, joten siitä tulikin sitten kirjastonurkkaus. Palomuurin oikealle puolelle tulee pieni sisustustakka ja tila muuten jää olohuoneeksi.

 Kaunis sohvapöytä olohuoneen puolella on nukkiskirppikseltä ja se on oikeastaan 1:12 skaalan ruokapöytä, joka sopii mielestäni oikein hienosti sohvapöydäksi barbeille. :)
Ol
Tässä kirjastonurkkauksen nojatuoli, pikkupöytä ja matto. Nyt alkaa sitten kirjojen värkkäys tuonne hyllyille. Nekin ovat aavistuksen verran liian pienillä hyllyväleillä ja leveyksillä, koska tästä ei alunperin pitänyt tulla barbitaloa. Kuitenkaan ne eivät ole häiritsevän pieniä, vaan menettelevät kyllä. Ovat tähän taloon sopivia. Ehkä voisin jatkaa niitä vielä tuonne kattoon saakka....

3 kommenttia:

  1. Ihana hyllykkö ja kiva kirjastonurkkaus muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin myös lueskelemassa sinunkin blogiasi ja näytti tosi kivalta ja tulin oikein kateelliseksi niistä sun hienoista ikkunanpokistasi :)

      Poista