Sivut

perjantai 4. lokakuuta 2013

Ester ottaa Helenan "siipiensä suojaan"

Ester on siis majatalon pitäjä, miehensä Unton kanssa. Majatalo on tässä tarinassa kuvitteellinen, enkä ainakaan toistaiseksi ole rakentamassa sitä näkyvään muotoon. (Mutta eihän sitä koskaan tiedä ... ) Ester ja Unto kyllä ovat olemassa olevia nukkeja ja silloin, kun he esiintyvät tarinassa, sovellan interiöörejä.


Aamun valjettua sen päivän jälkeen, jolloin Helena saapui "Yksinäisten sydänten majataloon", Ester menee käymään Helenan luona. Hän on päättänyt auttaa tätä jotenkin selvittämään tilanteensa.  Eihän Ester toki halua estää, jos Tuomas tosissaan aikoo ottaa Helenan vaimokseen ja pitää tästä ja tämän lapsesta huolta, mutta kun eilen näytti siltä, että Tuomas oli aivan kauhuissaan.
-Kun Ester tulee Helenan huoneeseen, tämä makaa kyljellään sängyllä ja näyttää riutuneelta. -"Onko kaikki hyvin, kultaseni?" Kysyy Ester ja saa vastaukseksi, ettei ole. Helenalla on vatsakipuja. Ester pelästyy, että nytkö lapsi jo syntyy, mutta niin ei kuitenkaan vielä ole. Helena on vain järkyttynyt ja huononvointinen ja Ester puhuu hänen kanssaan pitkään ja selvittelee tilannetta. Viimein Helena myöntää, että kyllä hän on vähän epäillyt, että tämä ei ehkä olekaan tavallista lihomista ja hän on välillä ajatellut, että saakohan hän vauvan, kun mahassa tuntuu liikkuvan... Mutta ei hän ole halunnut uskoa asiaa todeksi ja on vain elänyt niinkuin ennenkin ja työntänyt ajatukset syrjään. Nyt hän ajatteli että onni oli potkaissut häntä, kun hän löysi tämän Tuomaksen ja että kaikki muuttuisi hyväksi ja heistä tulisi onnellisia yhdessä. Mutta kun hän eilen tuli taloon, hänestä alkoi kuitenkin tuntua siltä, että Tuomas ei sittenkään ollut kovin ilahtunut. Ehkä se ei kuitenkaan rakastaisikaan häntä ja hän joutuisi lähtemään pois.... ja Helena alkaa nyyhkyttää.
Ester lohduttaa Helenaa ja sanoo, että kaikki järjestyy. Ainahan kaikki järjestyy jotenkin. Nyt otetaan vaan ihan rauhallisesti ja tilataan Helenalle aika neuvolaan ensimmäisenä. Sitten aletaan hankkia vauvan tarvikkeita ja laitetaan Helenan huone kuntoon  vauvaa varten. Ester lohduttaa Helenaa, että kunhan Tuomas toipuu ensijärkytyksestään, niin hän varmasti auttaa Helenaa myös kaikin tavoin. Sitä Ester ei voinut luvata, että haluaisiko Tuomas mennä naimisiin Helenan kanssa, mutta sen hän tiesi, että Tuomas on hyväsydäminen mies ja miten hän huolehtii noista omistakin lapsistaan niin ei varmasti jätä ketään muutakaan pulaan, jos voi auttaa. Nyt vain edetään tosiaan ihan rauhallisesti ja aletaan hoitamaan käytännön asioita. Kaikki muu sujuu sitten itsellään ajan kanssa.
Helenakin tyyntyy ja koska hän on todella positiivinen ja iloinen perusluonteeltaan, hän on jo kohta pystyssä ja kiittelee kilttiä Esteriä siitä, että tämä auttaa häntä ja antaa hänen jäädä majataloon. Helena myös lupaa, että heti kun hän on synnyttänyt vauvan, hän alkaa auttaa Esteriä ja Urhoa majatalon pidossa, korvatakseen asumisensa ja ruokailunsa täällä. -"No, puhutaan niistä sitten myöhemmin" vastaa Ester ja lähtee soittamaan neuvolaan.

Iltapäivällä, kun Tuomas on tullut töistä, Helena on laittanut majatalon keittiössä espressokahvia ja pyytää Tuomasta juttelemaan kanssaan asioista. Niin he tekevätkin ja Tuomaskin on jo rennonpi, hän on puhunut tilanteesta työmaalla Ikenkin kanssa ja saanut tältä tukea ja neuvojakin.
Helena ja Tuomas puhuvat pitkään ja rehellisesti tilanteestaan ja päättävät jatkaa tutustumistaan pikkuhiljaa niin, että kumpikin elää kuitenkin omaa elämäänsä tässä majatalossa toistaiseksi ja katsotaan sitten mihin se vien.. Tuomas lupaa auttaa Helenaa kaikissa käytännön järjestelyissä, missä vaan miehistä apua tarvitaan. Hän huomaa pitävänsä Helenasta ihan aidosti, mutta ei tästä tilanteesta niinkään. Voi mihin hän taas on joutumassa, hän miettii. Tuo luonnonlapsi lumoaa hänet omalla tavallaan, eikä hän haluaisi päästää tätä menemäänkään, mutta sittenkin ... ja sitten kun on vielä se Emmakin....
Tuomas karistaa kaikki ajatukset mielestään ja päättää katsoa päivän kerrallaan, mitä tapahtuu. Eihän Emma ole edes vastannut hänen kirjeeseensäkään. Lieneekö närkästynty siitä, että hän kertoi toisenkin naisen olevan kuvioissa... Aika näyttää, tuumii Tuomas ja lähtee omalle puolelleen laittamaan lapsilleen iltapalaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti