Sivut

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Talvi tulee ja asukkaat tarvitsevat myös vaatteita

Tämä päivä on mennyt ihan sisätiloissa kahdestakin syystä. Ensinnäkin, ulkona on ollut todella märkää ja tuulista koko päivän ja toisekseen olen kai tulossa kipeäksi. Väsyttää ja on huono olo... ihan sellasta alkuflunssan tunnetta. Aamulla pelkäsin todella, etten saa mitään aikaan tänään. Toisin kuitenkin kävi ja yllätyin oikein itsekin, mitä kaikkee tulikaan tehtyä.
Ihan aluksi päätin, että nyt kyllä sahaan, eli pätkin nuo viimeviikolla puutavaraliikkeestä hakemani listanpätkät sopiviksi noihin kahteen taloon. Siis kun purin sen kaappitalon (Sandran ja Henkan koti) julksivun kokonaan, niin nyt se tarvii sit aloittaa alusta ja myös tuohon Lundiataloon tarvittiin muutamia listanpätkiä vielä. Kun sahaan olohuoneessa, niin siitä tulee tietenkin roskaa ja ajattelin, että jos jaksais tänään imuroida... niin siksi halusin sahata ensin, jotta sit menee samalla imuroinnilla kaikki purut. Noo, siitähän se sitten yhtäkkiä lähti lapasesta ja imurointi jäi, mutta tulipahan niitä listoja sitten kiinnitettyäkin taloihin jonkun verran ja sovittelin Villen (Lundia talo) asunnon huonekalujakin taas ja myös takan sain tehtyä Villelle. Keksin mielestäni oivan idean sohvan verhoiluun -tai ei se ole mun oma idea, kun olen nähnyt 1:1:een tehtyjä sohvia facebookissa erinäisillä sivustoilla, eli paloista virkattu sohvan päällinen! Kun sitten tarkistelin lankalaatikkoani sillä silmällä, että löytyisiköhän sieltä sopivia värejä Villen sohvaan, niin silmiini osui yks pinkki lankakerä. En tykkää tuosta väristä yhtään, mutta päätin käyttää senkin pois, ei tietenkään Villen sohvaan, vaan yhtäkkiä sain idean tehdä siitä talvitakin Ellenille, jolle pinkki kyllä sopii. Kun sitten vielä löytyi tuo ärsyttävä hapsulanka, joka on niin pirun vaikeeta työstää, niin päätin käyttää senkin nyttyrän takkiin ja baskeriin ja tässäpä nyt sitten voin esitellä ensimmäiset talvitakki/hattu jutut. Jotka siis sai Ellen, vaikka hän nyt on tällä hetkellä siellä mallinhommissa Pariisissa :) (mutta kyllähän hän vähän väliä piipahtaa täällä sisaruksiaan katsomassa lomillaan) Nytkin hän on tuolla Villen uudella kämpällä suunnittelemassa sisustusta veljelleen. :)

Niinhän se päivä sitten vierähti erilaisten puuhien merkeissä ja kun tulin tänne kirjoittelemaan, niin huomasin saaneeni uusia lukijoitakin jälleen. On tosi kivaa huomata, että joku seuraa näitä talojuttujani... Tervetuloa lämpimästi kaikille.
Mutta tässäpä nämä kuvat, jotka otin tässä illan mittaan.


2 kommenttia:

  1. Ihana takki ja myssy myös. Oletko itse suunnitellut vai löysitkö ohjeen jostain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sirkkis. Kiitos ja olen itse suunnitellut asun. Lankakeräni riitti juuri tuohon takkiin ja sen verran vielä jäi, että aion virkata siihen myös taskut. Tuota hapsulankaakin jäi, joten vielä hihansuut ehkä laitan siitä... Tamppi tulee myös taakse takkiin...

      Poista