Sivut

perjantai 9. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivän jälkeistä aikaa Bulevard de la Madeleinella


Helenan talossa on pian alkamassa uudenlainen ajanjakso.
Sinne on muuttamassa uudet asukkaat, Helenan ja Mikaelin päätettyä myydä talonsa ja muuttaa pysyvästi muualle.
Miksi näin? No, Helenan jalka on taas alkanut mennä huonoon kuntoon, eikä hän voi oikein enää kävelläkään kunnolla. (Muistatte varmaan sen jalan katkeamisen?) Tämä talo, jossa on paljon portaita (kolmessa kerroksessa kun asutaan) on ihan liian vaativa Helena rukalle.
Oli pakko etsiä yhdessä tasossa oleva asunto ja mielellään hyvän sairaalan läheisyydestä.

(Siis oikeesti Helenan jalka ei meinaa pysyä kiinni, joten laitan tämän nuken nyt "lepäämään" joksikin aikaa ja teen heille myöhemmin sitten ehkä uuden oman kodin)

Kuka sitten tulee asuttamaan heidän taloaan täällä? No, se selviää lähiaikoina, kun muuttokuorma tulee ja asukkaat sen mukana. Nyt on kuitenkin vielä aikamoinen myllerrys käynnissä, joten ei ole aika vielä kuvatakaan paikkoja.

Mutta mennäänpä nyt vähän muidenkin koteihin ja asioihin.
Iina on aloittanut pienessä asunnossaan jouluvalmisteluja ja Artturi on ollut puumettässä kaatamassa hirsipuita tulevaa uutta ja isompaa kotia varten. Tonttihan löytyikin jo kesällä. Nyt kun vielä saadaan hirret kaadettua ja kuivumaan, niin ensi kesänä niistä on sitten hyvä lähteä veistämään taloa.
Niinpä niin, heille tulee perinteinen suomalainen hirsitalo.
(ja aion todellakin "kaataa" ne hirret tuolta omasta mettästä. Sellasia ranteenvahvuisia kuusentaimia kun siellä on tiheessä, niitä pitää oikeesti harventaa)
Mutta nyt ei vielä siitä sen enempää, mutta sensijaan katsomme vähän, mitä uutta Iina on hommannut olohuoneeseen ja millaisia joulujuttuja hän on alkanut tekemään.
Olohuoneessa on uusi sohvapöytä lasisen tilalla. Iinasta ja Artturista on alkanut tuntumaan siltä, että olisi ehkä kiva alkaa muuttamaan sisustusta modernista vähän perinteisempään suuntaan, kun nyt kerran ollaan rakentamassa "perinnetaloakin". Tämä sohvapöytä löytyi läheiseltä kirpputorilta ja olikin todella hienossa kunnossa. Oli ollut rikkaalla vanhalla hienolla rouvalla, jonka perikunta oli rouvan kuoltua raijannut kaikki kamat kirpputorille, kun itse eivät pitäneet tyylistä.
Ahaa... onkohan Aurora käynyt nappaamassa suklaalevystä paperit päältä?  Lakukonvehtejakin on näemmä jo hankittu maljaan... toivottavasti se Aurora veijari ei käy napostelemassa niitäkin siitä niin , että saa vatsansa kipeäksi. No, ehkä Iina vahtii, ettei niin pääse käymään.
Mutta nyt Iina on tuossa "köppäsessä" keittiöpahaisessa leipomassa piparkakkuja ja muutakin näyttäisi olevan tulossa...

Iina todella suree sitä, että keittiö on pieni ja puutteellinen, mutta tietää, että tämä on vain tilapäistä ja ensi kesänän hänellä on jo uusi iso tupakeittiö.
Jouluako miettii? No niinpä niin, Iina ei ole koskaan ollut mikään jouluihminen ja tämä onkin hänelle vähän tuskaa, kun pitää niin paljon miettiä kaikenlaista. Mutta Auroran vuoksi ja osin tietenkin Artturinkin, hän haluaa heille oikein mukavan ja perinteisen joulun järjestää. Ja onhan siinä Artturikin mukana täysin sydämin. Artturin lapsuuskodissa joulu oli aina vuoden kohokohta ja hän haluaa siirtää perinteet omalle perheelleen ja lapsilleen.
 Iina taas ei oikein muista yhtäkään onnellista joulua omasta lapsuudestaan ja siksi hänestä ei ehkä kehittynytkään niin "jouluihmistä". Heillä oli aina vähän puutetta kaikesta ja paljon lapsia ja meteliä ja ahdasta. Lisäksi vanhemmat eivät olleet ehkä ihan kaikkein sopuisin pari maailmassa... ja monia ongelmia oli heillä.
Iina jää hetkeksi mietteisiinsä...
Eipä ole tullut pidettyä yhteyttä sen paremmin vanhempiin, kuin sisaruksiinkaan. Kaikki kulkevat omia teitään ties missä. Niin, paitsi, että isähän kyllä on jo kuollut...
Aiemmin syksyllä Iina ja Artturi ostivat kaksi rahia pikkuruiseen olkkariin, koska sinne ei oikein mitkään nojatuolit mahdu sohvan lisäksi. Nämä rahit on varmaan sitten helppo sijoittaa jonnekin myös uudessa kodissa.
Myös uusi taideteos on ilmestynyt seinälle. Moderni, joka sopii tähän kotiin, mutta ei ehkä sitten enää seuraavaan... saa nähdä... mutta ainahan sen voi sitten myydä pois. Artturi osti tämän Helenan miehen Mikaelin galleriasta.
Kuten myös tuon hyllyn päällä olevan patsaan.No mutta mitäs tässä sitten?
Peter heiluttelee kirvestä Ellin nenän edessä ja Sofiallakin näyttää olevan vasara sylissä. Mitä hemmettiä??

No, nämä molemmat esineet tulevat Artturille uuden talon tarpeisiin. Nämä aikovat antaa ne joululahjaksi.
Tosin he tässä miettivät, että liekö tuo kirves liian pieni? Mutta kyllä se varmaan sellasesta "piilukirveestä" käy, jolla Artturi voi veistää talonsa hirsiä :)
Näihin tunnelmiin tällä kertaa ja pian kuulemme lisää :)


2 kommenttia:

  1. Kivoja tarinoita! Tuosta seinätaulusta pidän kovasti, itse kun olen rakentamassa juuri modernia taloa ja miettimässä sisustusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ingi! Kiitos kommentistasi. Minustakin tuo "taideteos" on aika kiva just moderniin kotiin. Kauan mulla oli nuo lasinpalat ennekuin keksin, mitä niistä tehdä :).

      Poista