Sivut

sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Keittiön lattia

Artturi on varsinainen "tee se itse mies".
Nyt, kun sitä omaa taloa joutuu vielä odottelemaan melkein vuoden, niin olisi varmaan ihan hyvä vähän ehostaa tätä Iinan pikkukämppää, missä he kuitenkin joutuvat vielä asumaan hyvän tovin. Varsinkin, kun joulukin on tulossa, olisi mukava saada vähän lisättyä tunnelmaa, miettii Artturi. Mitäpä, jos yllättäisi Iinan ja maalaisi keittiön lattian yöllä, kun Iina ja Aurora nukkuvat. Olisi mukava nähdä Iinan ilme aamulla, kun hän tulee keittiöön kahville (jonka useimmiten valmistaa Artturi).
Tuumasta toimeen, Artturi tyhjentää illalla keittiön irtaimet tavarat joita ei kyllä paljon edes ole ja koettaa olla kolistelematta niin, ettei Iina tai Aurora herää. Sitten vain piirtämään ruudutusta lattiaan ja sen jälkeen suti heilumaan. Artturi päättää maalata mustia shakkiruutuja, mutta jättää toiset ruudut puun värisiksi. Lopuksi hän vielä lakkaa koko lattian (musta maali akryylia, joka kuivuu hetkessä) ja jättää yöksi ikkunan auki, jotta lakan käry poistuisi aamuksi.
Aamulla varhain hän menee hiljaa keittiöön tarkistamaan, onko lakka tarpeeksi kuivaa, jotta kalusteet voi tuoda takaisin ja olihan se, kun  varovasti toimi, ettei naarmuta heti uutta pintaa.
Aika kiva, tuumii mies tyytyväisenä. Sitten vain aamupalan tekoon ja herättämään muutkin katsomaan. Siitä sitten taas seuraavalla kerralla. Ihanaa päivää teille kaikille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti