Sivut

tiistai 13. joulukuuta 2016

Touhua piisaa nyt ... joulu tulee, oletko valmis?

Tätä mietitään kuumeisesti Iinan pikku kodissa. Artturi on tehnyt pitkiä päiviä ensin töissä ja sitten omalla verstaalla, saadakseen Iinan kotiin vähän uutta sisustusta ja joulun tunnelmaa. Iinallahan ei ollut oikein kunnon keittiötäkään ollenkaan, kun asusteli kahdestaan Auroran kanssa. Aurora oli vielä niin pieni, että söi melkeinpä vauvanruokia joita Iina lämmitti mikrossa ja itse hän söi useimmiten ulkona kahviloissa ja ravintoloissa ja joskus jotain kotona lämmitti...
Mutta Artturin muutettua tähän pieneen tilapäisasuntoon, tästä on alettu tehdä kunnon kotia -olkoonkin, että täällä asutaan vain hetki enää. Tämän voi sitten antaa jollekin sinkulle asunnoksi tämän jälkeen. Neliöitähän on niin turkasen vähän.

 Eilen saatiin uusi hella. Vihdoinkin jotain muuta sen pienen sähkölevyn tilalle, jolla Iina tähän asti koitti sinnitellä... Nyt on niin ihana alkaa kunnolla valmistelemaan jouluruokia. Ensimmäisenä Iina kuitenkin keittää puuroa Auroralle ja heille itselleenkin. Aurora on ollut päiväunilla ja herää puuron tuoksuun. Onneksi hän ei herännyt siihen kolinaan, kun hellaa tuotiin keittiöön :) siinä olikin aikamoinen show...Aurora tepsuttaa nalle kainalossaan äidin luo...

Artturi on lisännyt tuohon hellan yläpuolelle vielä tuollaisen magneetin, johon voi kiinnittää helposti veitsiä yms metallista työkalua..

Iina pohtii, että noihin ruokapöydän tuoleihin pitäisi myös ehtiä ennen joulua ommella kivat päälliset ja irtotyynytkin istuimiin. Ne kohottaisivat vähän noiden tuolien istumakorkeutta.

Ihmeen paljon tässä on kuitenkin muutaman päivän aikana jo aikaan saatu. Artturi on tuolla versaallaan nytkin maalaamassa yhtä seinähyllyä, jonka hän on viimeksi tehnyt. Se kiinnitetään joko keittiön ruokapöydän ylle seinään, tai sitten olohuoneeseen sohvan yläpuolelle. Kokeillaan, kumpaan se käy paremmin, kunhan maali on kuivunut.

 Myös jääkaappi on tulossa keittiöön, tuohon oranssin kaapin vasemmalle puolelle. Vesipiste on myös suunnitteilla tuonne peräseinään, Iinan taakse.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti