Sivut

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Talo "elää" :)

Aloin tänään yhtäkkiä riipimään kalusteita Helenan talosta ulos. Tuli tunne, että nyt tai ei koskaan on aika nostaa ne maalaamattomat "renessanssikalusteet" pihalle sieltä ja alkaa miettimään tosissaan, minkälaisen tyylin ja kodin Helena ja Mikael haluaisivat taloonsa.
Mutta kun olin aikani ottanut kalusteita pois ja pakannut niitä laatikkoon odottamaan jälkikäsittelyä, minusta alkoikin tuntua siltä, että taloon mahtuisi asumaan pari henkilöä lisää Helenan ja Mikaelin lisäksi. Esimerkiksi tuo Kaarina, jolle olin miettinyt antavani ne poistetut kalusteet hänen tulevaa kotiaan varten. Mietin, että hän voisikin ehkä asua Helenan talon yhdessä ullakkohuoneessa?
Siinä on vain semmonen "mutta", että olin jo ehtinyt "naittaa" Kaarinan Untolle ja heille jo hommannut pienen tytönkin! Mitäs niille sitten tehdään? No, minut tuntien, tarina elää ja hengittää kuin "Kauniit ja rohkeat", eli mikä vain on mahdollista; kuolleet herää kuolleista ja pariskunnat vekslaa edestakas toistensa kanssa...
Niinpä sitten voitais palata sen verran historiassa takaisinpäin, että Helena oliskin vielä sinkkunainen, mutta seurustelisi Unton kanssa, joka käy usein Kaarinan luona kyläilemässä ja toisinpäinkin... Lasta heillä ei siis vielä olisi, enkä tiedä tuleekokaan koskaan. (Kun ei se kehto, jonka takia aiemmin lapsenkin heille hankin, mahdukaan tuonne Kaarinan huoneeseen) Hih, tämmöstä tää on mun nukkisleikki...
Mut jospa nyt näyttäisin pari kuvaa ennen ja jälkeen tämänhetkisestä tilanteesta. Ensin vaikkapa olohuone, sekä molemmat ullakkohuoneet ja vielä kuvat kotiapulaisen huoneesta, joka nyt muuttuisi kirjastoksi.
OLOHUONE ENNEN:
Kaarina istuu olohuoneessa, joka on jo puoliksi riisuttu, kun ajat sitten otettiin verhot ikkunasta ja kirjahyllykin tyhjennettiin siksi, että se viedään kirjastohuoneeseen. Olohuoneeseen on suunnitteilla takka tuolle seinälle, mutta toistaiseksi siinä vielä tulee olemaan sohva, joka sekin menee sitten vaihtoon, kun takka tulee taloon.
 Unto ja Kaarina "vanhassa olohuoneessa" Tämän pariskunnan piti siis saada kokonainen oma talo, mutta nyt tilanne on muuttunut niin, että Kaarina muuttaa tähän taloon ja Unto asuu edelleen vuokrakämpässä jossain missä lie... mutta he ovat hyvin rakastuneita ja jatkavat seurustelua niin kauan, kunnes minulla on voimaa ja aikaa tehdä heille se talo.
Olohuoneen toinen pää on aina ollut ruokailutilana. Saa nähdä miten se muuttuu tulevaisuudessa.
Nämä tähän asti olevat kuvat ovat siis "ennen" kuvia olohuoneesta. Seuraavaksi pari kuvaa siitä, miten huone alkaa muuttua. Vielä ei siellä paljon mitään ole, mutta linja on vaaleampi ja modernimpi kuitenkin.

OLOHUONE NYT:
Ylimmän kerroksen "punaisesta huoneesta" tuotiin tilapäinen sohva olohuoneeseen. Mikaelin galleriasta tuotiin myös luonnollista kokoa oleva "David" patsas olohuonetta koristamaan. Sitä en tiedä, tuleeko se jäämään tänne, vai ei... Vanhoja kalusteita on edelleen musta lokerohyllykkö ikkunan edessä ja musta pöytä, mutta molemmat lähtevät muualle myöhemmin. Punaisen kamarin taulut on myös tuotu nyt olohuoneeseen. Pitsimattokin on ehkä tilapäinen, ehkä ei... Samoin verhot.
 Portaikon aukko kaipaa myös kipeästi kaiteita.
 Oikeassa reunassa olohuonetta oli aiemmin ruokailutila. Nyt siihen tulee luultavasti ihan muuta.... ehkä telkkarin katselupaikka tms

PUNAISEN HUONEEN MUUTOS:
ENNEN:
 Tämä huone oli vierashuoneena. Siellä oli aikuista nukkujaa varten sohva, joka nyt on siis olohuoneessa tilapäissohvana (toivottavasti)
Lisäksi huoneessa oli lapsia varten kerrossänky.
Joulun aikaan täällä majailivat kuvassa näkyvät Tuomas ja Emma.

PUNAINEN HUONE NYT:
 Tästä huoneesta tehtiin nyt Helenan ja Mikaelin makuuhuone. Aika riisutulta mallilta näyttää vielä, kun kaikki pienet yksityiskohdat puuttuvat vielä, mutta olen nyt aika innoissani tästä huoneesta ja sen laittamisesta, että eiköhän se lähiaikoina valmistu.
 Kalusteet ovat niitä "puuvalmiita" jotka aioin viedä kokonaan pois, mutta sitten sain idean, että värillä voisin tuoda ne "tähän päivään" ja nyt aionkin mitä pikimmin sitten maalata nämä tähän huoneeseen sopivaksi. Ensin täytyy kuitenkin miettiä, että jääkö nuo tapetit tänne, vai vaihtuuko huoneen väritys kokonaan...
Helena toi kotiapulaisen huoneesta ton pitksimäisen kirjoituspöydän ja tuolin itselleen makuuhuoneeseen, koska hän haluaa kirjoitella rauhassa kirjeitä täällä :)
Niin, mitään tietokoneita eikä kännyköitä tms ihan nykyajan vempaimia tänne ei tule, koska täällä eletään nyt kuitenkin vähän sitä varhaisempaa modernia aikaa, eli noin 60-lukua, menneen ajan perintökalusteilla maustettuna.


SININEN MAKUUHUONE ENNEN:
Helenan ja Mikaelin makuuhuone oli ennen tämä "sininen huone". joka oli myös välillä vierashuoneenakin.
HUONE NYT:
Tämän huoneen sai siis Kaarina. Hän muutti nyt toistaiseksi Helenan taloon asumaan. Kaarina harrastaa ompelua ja hänellä on siis huoneessaan hieno poljettava ompelukone. Tässä kuvassa Kaarina on hieman lepäämässä ja Helena ompelee jotain Kaarinan ompelukoneella ja samalla naiset juttelevat keskenään...

Tämä nyt tällä erää talon muutoksista, mutta niitä tulee nyt sitten kiihtyvässä tahdissa lisää kun saan vaan "pään auki". .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti