Sivut

torstai 31. maaliskuuta 2016

Kevätuutta isoimmille nukeille

Pääsiäisen pyhät meni jälleen ihan "isseksein" puuhastellen täällä metsän keskellä mökissäni, joten oli hyvää aikaa vähän ommellakin taas.
Nyt ompelin noille isoimmille nukeille, vanhoille 60-70 luvun neitosille.
 Anna, joka on 47 cm pitkä (Italialaisen Furgan valmistama "Farrah Fawcett nukke 70-luvulta) sai ihanan satiiniyöpaidan, jollaista hän on toivonutkin...
Mulla oli tuolla joskus Pinterestistä löytämäni alushameen kaava, jonka leikkkaus näytti niin simppeliltä, mutta tyylikkäältä, että olin sen kopioinut talteen ja nyt sitten halusin kokeilla sitä. Aluksi tästä pitikin tulla alushame Annalle, jolle teen muutenkin sellasia 50- 60- luvun vaatteita, mutta leikkasin hieman liikaa pituutta ja sainkin idean tehtä yöpaita, kun vielä löytyi palanen tommosta pitsiä, jonka ompelin helmaan.

Anna sai lisäksi pehmeä vaaleansinisen fleeseaamunutun, vaikkakaan tämä ei ole minun ompelemani, vaan se on ollut eräällä kirppikseltä ostamallani vauvanukella kylpytakkina. Vauvanukke ammeineen on jo matkannut minulta eteenpäin, mutta tämä kylpytakki on jäänyt muille nukeilleni ja nyt sen sai siis Anna aamunutukseen, koska se sopii niin hyvin tuon yöpaidan kaveriksi.
Mielestäni siis :)

Annalla on muuten jaloissaan myös itse tekemäni ballerina tossut. Vanhoista farkuista ... tuota farkkua on vielä senverran jäljellä, että ajattelin ommella hänelle myöskin hameen samasta kankaasta.
Annalle kun sopii mielestäni hyvin vaaleansininen väri.
 Ja sitten nämä kaunokaiset. Isabella ja Corinne. He ovat parhaat ystävykset ja tuo tumma Corinnehan tulee Italiasta ja on vuodelta 1965. Isabella on saksalaisvalmisteinen klooni Corinnelle ja molemmat ovat n 38 cm pitkiä "teinejä"
Haluan heillekin enimmäkseen 60- 70 - lukujen tyylisiä vaatteita, jotta ovat oman aikakautensa tyylisiä.
Nämä mekkoset ovat nyt viimeisimpiä ompeluksiani ja tuo Isabellan mekko käy liivihameesta, kuten tässä, tai sitten kesämmällä ihan hellemekosta. Corinnella on ohuen ohutta batistia oleva vähän hippityylinen mekko. Tykkään siitä erityisen paljon ja senkin kaava on löydetty Pinterestistä.


2 kommenttia:

  1. Onpa kauniita vaatteita! Käyttäisin noita teinien mekkoja itsekin mielelläni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Tykkäisin ihan itekkin käyttää tollasia, mut eipä vaan tule itelle ommeltua ...

      Poista