Sivut

tiistai 1. maaliskuuta 2016

Nostalgiaa

 Löysin tuolta Picasan verkkoalbumeista vanhoja kuvia ajoilta, jolloin tuota Helenan taloa vasta rakenneltiin. Toki Helena siellä jo asui, vaikka osa huoneista oli viimeistelemättä -kuinkas muutenkaan- sehän on melko tavallista meillä reaalimaailmassakin. Muistan, kuinka omakin lapsuusperheeni muutti keskeneräiseen rintamamiestaloon, jossa eteisen lattian virkaakin toimitti vain pari lankkua ulko-ovelta keittiön ovelle. Mutta talvi oli silloin tulossa ja piti päästä lämpimään hatarasta harakanpesästä, jossa asuimme vuokralla. No, näissä kuvissa reippaat työmiehet tekevät helenalle portaat yläkertaan ja viimeistelevät eteishallin siihen kuntoon, kuin se on tänäkin päivänä. Tosin talossa on todellakin pientä pintaremonttia jo odotettavissa, kun onhan siellä asuttu jo melko tovi...
 Tuomas kiipeää vastavalmistuneita portaita pitkin yläkertaan. Hyvin taisi onnistua askelmien leveydet ja korkeudet :) Helppo kiivetä ja näyttääkin jokseenkin mallikkailta.
Kunhan vielä maalataan tai petsataan niin ...
 työnjohtaja Penakin kurkkii ovenpieliä ... Niissä onkin vähän petraamista.
 Mutta kaikkineen eteishalli alkaa olla valmis. Portaikon seinän tehosteväri on vielä vetämättä ja itse portaidenkin pintakäsittely. Sitten saa alkaa tuomaan kalusteita sisään.
Tämä kaikkihan siis tosiaan tapahtui "kauan sitten" :)
Vasemmalla ovi ja näkymä keittiöön.2 kommenttia: