Sivut

keskiviikko 6. elokuuta 2014

Vaunut vauvalle

Vaikka kuinka funtsin ja funtsin, en keksi, miten tekisin sellaiset vaunut, joissa "kuomun" voi laskea alas ja nostaa ylös.
No, ehkä sen vielä keksinkin, koska tänään aikaansaamani vaunujen koppaosa ei onnistunut tarpeeksi hyvin ja menee uusiksi. Siis on vielä mahdollisuus keksiä se viritys :).
Tämänpäiväinen harjoituskappale on kyllä hyvää harjoitusta ja nyt tiedän, mitä voin tehdä seuraavassa versiossa paremmin ja tässäkin on muutama sellainen kohta joka toimii ja jonka voi siis ottaa mukaan seuraavalla kerralla. Nämä vaunut ovat ehkä muutenkin aavistuksen liian lyhyet. Eivät näytä niin sopusuhtaisilta ja varsinkaan, kun tuli tuota toppausta laitettua vanusta ja päälliskangaskin in vähän turhan paksua (pellavaa).
Sivukappaleet ovat kapalevyä ja tuo taivutettu osa on 300 grammaista akvarellipaperia, joka on tarpeeksi tukevaa pysyäkseen koossa, mutta myös tarpeeksi notkeaa jotta sitä voi taivuttaa kaareviin muotoihin. osat on liimattu ja "naulattu" nuppineuloin, joka on kätevä kapalevykiinnityksissä.  Reikäraudalla tehdyt reiät alaosassa akseleita varten.
Aion kyllä tehdä nämäkin vaunut valmiiksi saakka, vaikka paremman version vielä tekisinkin. Tuohon tulee vielä jokin koristenauha kiertämään saumakohtia ja tietenkin verhot jne.
Liimasin noihin akselinreikiin metalliset rinkulat ja pujotin grillitikusta pätkäistyt "akselit" läpi vaunujen. Tämän kopan voi sitten laskea vain siihen varsinaiseen pyöräosaan, jossa on sitten myös se "työntöaisa"

Ja siellä se meiän nimetön pieni suuri mies nukkuu ja imee peukaloaan :) (Ei oo tullut hommattua tuttia )
Virkattu pikku peittokin pitäisi tehdä ja kauniit lakanat... Kyllä noista pikkuvauvoista on paljon puuhaa!
(mutta on ne niin sulosia, että täytyyhän niitä nukkiksissa olla ... )

Mutta, kuten sanottu, tämä herra saa vielä paremmat vaunut, kuin mitä näistä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti