Sivut

perjantai 15. elokuuta 2014

Kylpyhuone

Olen varsin ylpeä itsestäni, sillä olen viimeinkin saanut jonkinlaisen draivin päälle kaappitalon valmiiksi saattamisessa. Kamerani oli jälleen lainassa pojalla viikon verran ja sillä aikaa ahersin kylpyhuoneen kimpussa, vaikka monta muutakin kohtaa talossa vielä "huutaa apua", ennenkuin Peter, Sanna ja lapset voivat palata kotiin ja alkaa järjestämään niitä ristiäisiä.
He kävivät kyllä pikavisiitillä katsomassa, kuinka täällä hommat etenevät ja kun sain aamulla kameranikin takaisin, niin nappasin muutaman kuvan, ennenkuin perhe taas lähti takaisin maalle -juuri ennen ukonilmaa, joka täällä nyt raivoaa... onneksi sain nuo kuvat, kun oli vielä tarpeeksi valoisaa, nyt nimittäin meni aivan pimeäksi. Mut katotaanpa vähän tilannetta kaappitalossa:

Kävin siis kylppärin kimppuun, jossa oli valmiina vasta pari kaakeloitua seinää. Onneksi, koska tilajako täytyi nyt ajatella aivan uusiksi, kun talossa on myös vauva. Rakentelinkin ensiksi vauvalle hoitopöydän. Siitä tuli ehkä liiankin massiivinen. Tai sanotaanko, että kapeampikin olisi riittänyt, muuten mitat noudattavat oikeata skaalaa 1:1 verrattuna. Siksi tuli noin leveä, kun mulla oli kolme tuollaista paksumpaa vanerin kappaletta, enkä sitten viittinyt sahata niistä mitään pois ja kun korkeusmittakin täyttyi mukavasti, niin... tässä on siis lopputulos. Pahvia taustalevyksi ja ohuempi vanerilevy lakattuna hyllyksi, niin siihen saa vauvan tarvikkeita ja mahtuupa tuohon pöydällekin jokin kori rasvaputeleille yms. Hoitopöydän alle tein pyykkikorin muovisesta rahkapurkista, johon virkkasin reunat ja kantokahvat ketjusilmukkaa... roskis on hiussuihkepullon korkki, jossa puulevy kantena. Vielä tarvis väkertää vissiin jokin muovinen roskapussi tuohon roskakoriin :)
Tuohon hoitopöydän viereen tulee sitten pyykinpesukone, joka on jo tekeilläkin, mutta ei vielä valmiina. Kukkavaasi joutuu sit lähtemään ehkä..
Hoitopöydän jälkeen väkersin vessan pytyn. Pitkään mietin, mistä sen helpoiten saisi ja sitten sen keksinkin; mulla oli tuolla nukkiskirpulta joskus ostettu vehje, millä tehdään paperista kuvioita, jase oli pakattuna tuollaiseen muovirasiaan ja pahvi päällä... niinpä se käännettynä ylösalaisin on oivallinen pytty. Tietenkin ensin liimasin pahvin ja muovin yhteen ja sitten tein vielä kapalevystä tuon "rinkulan" reiälle ja kannen balsan palasesta. Lopuksi maalasin kaiken kultamaalilla, koska muunlaista sopivampaa ei nyt ollut käsillä. Ei tuo pytty täytä kaikkia siistin työn kriteerejä, mutta kun kapalevyn ja balsankin leikkaaminen vain saksilla ei tuota siistiä jälkeä, vaikka vähän yritin hioakin, niin saa kelvata tuollaisena. (Kukahan muuten on jättänyt VC:n kannen auki?)
No niin ja sitten olikin vuorossa suihkunurkkaus ja "allaskaluste". Tuo seinänpätkä allaskaapin takana on pöytätabletista ja peili, jonka olin jo ehtinyt aiemmin liimata toiselle seinälle (jossa nyt on sitten ikävät liimatahrat irrottelun jälkeen) on viilipurkin kannesta ja kontaktimuovin palasesta ja taskupeilistä. 
Allaskaapin nikkaroin vanerinkappaleista ja on siinä vähän kapalevyäkin takana ja tuossa alaosassa. vesihana on juomapillistä ja posliininen allas on vähän isomman nuken kulho. Kaapissa on kaksi hyllyä tarvikkeille ja ovista tulee avautuvat, kunhan saan siihen saranat. Ovenkahvat tein tikusta ja pienistä lenkkiruuveista ja ne toimivat myös pyyheliinojen tankoina. Suihkukopin lattia on kapalevyä ja itse suihku on nappikuulokkeista ja juomapillistä. Nuo pienet seinämän pätkät suihkukaapin reunoilla ovat bambusäleistä ja 300 grammasesta akvarellipaperista. Vähän japanilaisuutta nääs :) Tuolla yläpalkissa on myös samaa akvarellipaperia kultamaalilla maalattuna ja reikiin laitoin noita metallirinkuloita, kun ajattelin ensin laittaa niihin suihkuverhon, mutta sit tulikin tuo seinäidea. Niin ja tuo kaappi on sit vain vähän hiottu ja yhteen kertaan lakattu.
Ja siinäpä se nyt sitten on tähän mennessä saamiensa osien summana, Sannan ja Peterin kylpyhuone. Vielä täältäkin puuttuu paljon yksityiskohtia, mutta pikkuhiljaa niitä on tulossa lisää ja lisää. Nuo matot on muuten myös sitä pöytätablettia, mutta toisen olen jo ehtinyt maalaamaan niin, että joka toinen säle on kultamaalilla sudittu. Aion tuon pikkumatonkin käsitellä vielä samalla tavalla.
Kuten jo kerroinkin tuossa alussa, niin Sannan perhe tuli käymään talossa. Katsomassa, miten remontti etenee ja samalla he tapasivat Iinan joka tuli heidän kotiinsa suunnittelemaan alustavasti pojan ristiäisiä. Hänhän on toinen kummeista. Kaikki ovat hyvin ihastuksissaan kaikesta, mitä talossa on muuttunut.  Naiset istuvat olohuoneessa juttelemassa. Sanna vaihtoi heti tultuaan kokeeksi keittiön matot ja olohuoneen maton keskenään, koska huomasi, että olohuoneen keltaiseen lattiaan voisi sopia mainiosti nuo raidalliset matot ja niinhän ne kyllä sopivatkin.

Kun Iina ja Sanna juttelevat olohuoneessa, Pia ja Petra päättävät yhtäkkiä mennä kokeilemaan uutta suihkua... Kukaan ei tiedä mitä typykät tuolla hääräävät. Petralla näyttää olevan vielä pikkaritkin jalassa ja kaikki... Pia on kyllä riisuutunut ilkosilleen ja arvatenkin siellä kohta vesi roiskuu :)

 Kaikki olettavat, että tytöt ovat omassa parvihuoneessaan puuhailemassa jotain... mutta sinne on vain jäänyt aika sekamelska tyttöjen lähdettyä "kylpylään" :) Lelut, jotka eivät nyt näy tässä kuvassa, ovat hujan hajan pitkin lattiaa.. Tytöt saivat muuten uudet peitotkin sänkyihinsä, kun Raisa Kekiltä tuli kangaspaketti eilen.
Nyt on kiva kömpiä "höyhensaarille" sitten...
Mutta missä on Peter? Eikö hänkään huomaa, mitä tytöt puuhaavat kylppärissä?
 Peter on yläkerrassa, keittiössä vauvan kanssa.
Aluksi se oli levoton, mutta rauhoittui pian ja Peter vei sen nukkumaan...
... ja palasi takaisin keittiöön meditoimaan ...
 Niin kului se päivä. Lopulta Pian ja Petrankin kylpyhuonetouhut huomattiin, kun kikatus alkoi olla aikamoista ja Peterkin tuli yläkerrasta ja koko porukka lähti ulos syömään ja sen jälkeen takaisin maalle.
Minä jäin tänne jatkamaan remonttia, mutta olen kyllä hyvilläni siitä, että kaikki kelpasi näille... ettei kukaan näyttänyt missään tilassa siltä, että ei sovi tai ei toimi, vaan päinvastoin, olisi vaikea kuvitella tätä taloa enää entisenlaisenaan. Nyt tämä alkaa näyttää näiden kodilta, kuin se olisi aina niin ollutkin.
Tästä on kiva jatkaa. :)

1 kommentti:

  1. Wautsi mikä kylppäri! Wc-istuin on todella hieno ja idea vallan mainio! Kaikki näyttää todella kivalta nukkiksessasi, ihania juttuja <3 !

    VastaaPoista