Sivut

tiistai 5. marraskuuta 2013

Majatalossa tapahtuu...

Unto ja Esther eivät ole vielä kovin vanhoja, mutta kahdestaan majatalon pitäminen tulee kyllä kovin raskaaksi. Siksipä, eikä vähiten siksi, että Esther on saanut Helenasta riuskan työihmisen ja luotettavan apulaisen itselleen, he päättävätkin tarjota Tuomakselle ja Helenalle osakkuutta majatalosta.
Helena -impulsiivisena ihmisenä- on heti valmis ja riemuissaan ajatuksesta, mutta Tuomas epäröi. Kun hänellle kuitenkin hyvin perusteltiin ja kun siinä samalla ratkesi hänen ikuisuuspulmansa ja haaveensa omasta talosta, niin hänkin näki tämän loistavana tilaisuutena satsata tulevaisuuteen ja niin kapat tehtiin. Tuomas ja Helena ovat nyt puoliksi majatalon omistajia Unton ja Estherin kanssa ja he aikovat neljään pekkaan nostaa majatalon uuteen kukoistukseen. Ei mitään liian prameaa, vaan samoilla linjoilla mennään, kuin ennenkin, kodikkuus ja lämpö ennen kaikkea. Mutta Helenan päässä vilistävät jo villit ajatukset uudistuksista.

Mutta ihan ensimmäisenä, heti asiapapereiden allekirjoitusten jälkeen naiset päättävät juhlistaa uusia roolejaan shoppailemalla vähän. Helenalla kun ei ollut hänen "arvolleen sopivaa" talvitakkia ja hattua, niin hän osti sellaiset ja Etherin piti saada uusi, vähän hienompi leninki, koska nyt hän ei enää seisoisi päivät päästään hellan vieressä tai harjan varressa, vaan toimistossa ja asiakkaiden vastaanotossa. Hän hoitaa edelleen asiakasvirrat ja edustamisen, kunnes Helena oppii myös senpuolen. Nyt Helena hoitaa huoneet ja keittiön, jossa hänellä on apunaan Unto ja sen mitä remppahommiltaan ehtii, myös Tuomas. Ulkopuolista työvoimaa heillä ei ole. Näin on ihan mukavaa, he päättävät.
Ja tässäpä kuvia uusien vaatteiden oston jälkeisestä kotiinpaluusta:
Esther ja Helena ovat palanneet ostosreissulta ja haluavat esitellä miehille uusia vaatteitaan. Miehet katsovat jalkapalloa teeveestä...

Helena osti lämpimän takin ja hatun. Talvikengät pitää vielä hankkia. Estherillä kaunis uusi leninki ja pääkoriste. 
Kun miehet vain töllöttävät teeveetä, Helena menee Tuomaksen viereen...

"No sano nyt jotakin näistä uusista vaatteista, Tuomas"

"Juu, tosi hienot on, mut voisitteko väistyä kuvaruudun edestä?"

Ok, taidan mennä keittämään kahvia, tuumii Helena... ei tuo mitään nää...

On tämäkin, toisella hieno takki ja mies ei sano juuri mitään!

"Huoh" ... parasta on mennä keittiöön ja laittaa kunnon sumpit tulemaan kaikille!


Myöhemmin iltapäivällä huomataan, että Ike ei ole tullut ollenkaan alas huoneestaan ja Esther päättää mennä katsomaan, mitä mies puuhailee tai mikä tällä on hätänä...
"Missähän se Ike on, kun ei ole koko päivänä näkynyt?"

"Hei, täällähän sinä sängyssä... oletko sairas?"

"Tuonko sinulle jotain syötävää keittiöstä?"

Esther laittaa Ikelle syötävää ja kipaisee myös yrttimaalta vähän basilikaa... siitä Ike tykkää 

Ike on saanut ruokansa ja lääkettä flunssaansa ja on myös huomannut heti Estherin uuden leningin ja kehunut sitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti