Sivut

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Ikean kalusteet

No nyt on "meilläkin" Ikean kalustesetti! Olin jo pitkin syksyä nähnyt tuolla Facebookin nukkekotiharrastajat ryhmässä kuvia näistä, kun porukat olivat niitä ostaneet Ikeasta. Useimmat olivat sitä mieltä, että kalusteet ovat liian isoja 1:12 nukkekotiin, mutta ehkä aavistuksen pieniä muotinukeille. 
Kun sitten nukkekotikirppiksen puolella oli myynnissä tämä setti, niin ostin sen heti. Minullakin on kyllä Ikea noin 50 km päässä, mutta autottomana henkilönä sinne on aika vaikea päästä. Ei nuo bussiyhteydet, puhumattakaan ajasta jonka se ottaa bussien kanssa "hieroessa" ole häävit.
Eikä sitä jalkamiehenä Ikeasta voi oikein mitään muuta ostaakaan, kuin korkeintaan jotain tällaista. Ja kalliiksi tulee kalusto, jos pelkästään sitä lähtee bussilla hakemaan. Eli postikuluineenkin tämä tuli näin paljon edullisemmaksi. 
Tykkään näistä kalusteista. Vielä en ole päättänyt tarkalleen, kenelle nämä kalusteet menevät, mutta näissä kokeilukuvissa "mannekiineina" toimivat nyt pastorin rouva Iina ja itse pastori Koivisto.
 Tässä lähinnä kokeilin tuota kokoa ja minust kalusteet ovat juuri sopivia barbeille kokonsa puolesta.
Seuraavaksi aloin etsiä sopivia tapetteja sitä silmällä pitäen, että jos nämä menisivät pappilan olohuoneeseen.
Aluksi kokeilin tummia ja isokuvioisia, kuten oikealla olevassa kuvassa. Sohva tietenkin pitäisi päällystää toisenvärisellä kankaalla, mutta sehän ei ole ongelma.
Pöydän vaihdoin tähän kokoonpanoon jo toiseksi, koska vihreä muovipöytä ei mielestäni sopinut tapettien kanssa. Muta tuo keltainen muovituoli on mitä sopivin tuomaan särmää.
No, mitään ei kuitenkaan ole vielä päätetty lopullisesti. Nämä kalusteet kun sopisivat myös oikein hyvin tohtorin perheeseen, Marinellan huoneeseen ja sinne jopa tuo sohva menisi ihan pinkkinäkin hienosti. Eli voi olla, että hajoitan kaluston ja laitan osan teinitytön huoneeseen ja osan pappilan olohuoneeseen. Katsotaan nyt...
Tässä vielä "huone" ilman henkilöitä. Nuo sohvan päissä olevat lamppupöydät ovan kynttilänjalat, joihin aion laittaa tuollaiset ihovoidepurkkien kannet pöytälevyksi, kun näkyy tuolla nurkassa. Valitettavasti toinen samanlainen voidepurkki ei ole vielä tyhjä, joten en ole tehnty näitä vielä valmiiksi saakka. Ne voivat sitten aikanaan toimia myöskin yöpöytinä. Ehkä voisin maalata nuo jalat vielä vaikkapa mustiksi, mikäli ne tulevat tämän tapetin kanssa, mutta en ole varma laitanko tätä tapetttia lainkaan...
 Nämä kuvathan eivät ole valmiissa talossa kuvattuja, vaan ihan vaan kaapin päälle lavastettuna. Suunnittelen vasta sitä isompaa taloa, johon tulee kolmen perheen kodit ja ehkä jokin liiketila pohjakerrokseen. Kaikki on vielä ihan suunnitteluasteella. Kunhan nyt saan tuon kaappitalonkin ensin valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti