Sivut

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Ruokapöytä ja tuoleja tekeillä ...

Tänään piti siivota, mutta aina löytyy jokin tekosyy olla siivoamatta, koska se on niin ikävää. Tässä 1:1 maailmassa. Nukkekodissa tykkään kyllä pitää järjestystä yllä :).
No, tänään syynä oli se, että kun pitää vielä sahata ja hioa noita huonekaluja, niin siitä tulee lisää roskaa, eli että kannattaa nyt ensin sahata huonekalujen aihioita, kuten pöydän kansi ja tuolin istuimet ja pätkiä jalat. Olin nimittäin aikonutkin nikkaroida lähiaikoina Ellenin halliin ison ruokapöydän ja tuoleja sekä keittiöön, että siihen hallin pöydän ympärille. Mutta kuinkas kävikään? Kun sain sahattua, niin en suinkaan alkanut imuroimaan ja viemään mattoja ulos, vaan jatkoinkin huonekalujen kokoamista. *huoh* ja nyt olen sitten niin väsynyt, etten jaksa enää siivota -se jääköön siis huomiseen!
Mutta olen niin suunnattoman iloinen siitä, mitä sain aikaan, vaikka se ehkä joidenkin mielestä on aika kömpelöä ja niinhän se onkin minun vajavaisella taidollani ja vielä vajavaisemmilla työkaluillani.
 Mutta siltikin ylpeänä esittelen Ellenin taloon tulevia huonekaluja; tadaa, tässä ne ovat ja vähän muutakin stailausta taas tehtiin...


 Ensimmäisenä siis iso pöytä halliin. Niin iso, että siihen vaivatta mahtuu 6 henkilöä ruokailemaan. Minun puutavaralaatikkoni alkaa olla aika tyhjä jo, joten aikani sitä koluttuani, löysin jo kertaalleen käytetyn (seinälevynä) kovalevyn kappaleen, josta sahasin sillä nukkekotikirppikseltä ostamallani kuviosahalla (käsisaha siis) tuon pöydän kannen. Kaksi sopivan paksuista puukalikkaakin löytyi ja kun ne katkaisin sain neljä jalkaa. Siinäpä sitä sitten pienen hiomisen jälkeen jo olikin PÖYTÄ. Ennenkuin liimakaan ehti kunnolla kuivua, sitä jo piti lähteä sovittelemaan halliin. Isohan se on, mutta ei mielestäni liian iso. Sen näkee selvimmin vasta sitten, kun kaikki muukin on hallissa paikallaan.
 Tässä oikealla olevassa kuvassa on jo sitten jakkaroitakin mukana. Aioin kyllä ihan ensiksi tehdä näistä pinnatuolit yläkerran keittiöön, mutta kun sain nuo jalat liimattua, totesin, että taitaa ollakin liian vaikea sovitella niitä "pinnoja" noihin ja kun ne yhtäkkiä näyttivät muutenkin ihan kivoilta noinkin mielestäni, niin kokeilin niitä tämän ison pöydän viereen. sopii mielestäni tuon pöydän tyyliin. Kokeilin myös miltä näyttää pöydän päällä tavarat ja aivan oikein; tuo kynttelikkö ja hedelmävati on kuin tehty tälle pöydälle. Ou jee, mä oon ilonen.
Kokeilin jakkaroita myös keittiön pöydän yhteyteen ja totesin niiden olevan varsin käypäsiä myös sinne, joten päätin, että teen toiset neljä lisää ja näin voidaan sitten viedä alakertaan lisätuoleja kun syöjiä on paljon...
Keittiön seinä sai myös kukkatelineen, joka ehkä vaihtuu vielä seinäkelloksi, kun sellaisen ehdin tekemään.

Nuo jakkarathan ovat siis täysin viimeistelemättömät vielä. Ajatuksena oli sellanenkin versio, että noihin jalkoihin voisi punoa paperinarua tai jotain puuvillanarua tuonne istuimen alapuolelle vähän matkaa... mutta en ole vielä varma. Yksi vaihtoehto on päällystää istuimet nahalla, niin ei tarvitse enää hioa noita jalkojen tynkiä, jotka pilkistävät rei'istä. Ohut vanupehmuste ja nahka, niin aika modernit jakkarat olis siinä...

Keittiön tunnelmaa iltapäivän valossa. Sitruunoita vadilla ...

Ellenin ompelukonekin on jo tuotu tekeillä olevan kaapin päälle... mitähän hän meinaa ommella? Ai niin, taisi olla puhetta niistä keittiön verhoista -joiden kangasta muuten on etsitty muutama päivä "kissojen ja koirien" kanssa ja joka löytyi tänään piirongin päältä muutaman muun tavaran alta. :)

Uusia esineitä on ilmestynyt keittiöön. Kahvimylly ja kahvipannu, jolla voi keittää pannukahvia. Ellen on hyvin tarkka kahvistaan... nämä ovat kylläkin Sandran mökin tavaroita, mutta lainassa nyt  vähän aikaa täällä.

No niin, tässäpä nämä kuulumiset tällä kertaa täältä Ellenin talolta. Ehkä lähipäivinä saan nuo tänään aloitetut huonekalut viimeisteltyä ja ommeltua myös pari pöytäliinaa, niin saadaan nähdä uusia kuvia sitten. Pian varmaan voi alkaa järjestämään jo tupareitakin Ellenille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti