Sivut

keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Punaiset kengät ja muita asusteita

Olen viimeaikoina hurahtanut enemmän tai vähemmän taas leikkimään noiden isompien nukkieni kanssa. Toki ne ovat aika ajoin "tapetilla" myös siinä mielessä, että haaveilen tuonne ulos edelleenkin semmosta vähän suurempaa nukketaloa. Näille isommille se olisi oivallinen rakentaa, kun se ei ihan hukkuisi kasvillisuuteen pienuutensa vuoksi. No, se talo ei nyt ollut tämän postauksen pääaihe, vaan se, että samalla kun mietin tulevaa taloa, niin teen koko sakille vaatteita ja asusteita, jotta sitten aikanaan niiden kanssa voisi kuvata ulkona ja sisällä erilaisia tapahtumia ja tilanteita.

Sain eräältä kivalta nukkisystävältäni eilen postia. Ihanat punaiset kengät, jotka olivat olleet liian isot hänen omalle nukelleen ja hän lahjoitti ne sitten minulle.
 Kengät mahtuivat useammallekin minun "tytöistäni", mutta annoin ne kuitenkin Francalle, jolle ne mielestäni sopivat parhaiten.
 Franca on minun ihan ensimmäinen nukkeostokseni aikuisena.  Vuonna 2010 huusin hänet Italian Ebaylta ja olen paljon ommellut hänelle vaatteita aikanaan, mutta nyt viime vuosina hän on ollut enemmän vaan tuolla "koristeena". Johtuen varmaan siitä, että ei ole nivelletty.
Ihastuin sittemmin nivellettyinin sen vuoksi, että niitä on helpompi vaatettaa ja kuvata eri asennoissa. Saada niinku elävämmäksi.
Mutta näissä vanhemmissa vintagenukeissa on silti sitä jotain ja mulla on niitä muutama.

Näissä kuvissa on Christina Sophia. Hän on ihmeekseni nivelletty nukke, vaikka on alkujaan 70-luvulta. Eli kyllä niitä aika kauan on ollut jo vinyylistäkin valmistettuja nivellettyjä nukkeja. Tämän huusin myös Ebaylta, mutta tämä tuli mulle Englannista. Sen paremmin en tämän alkuperämaata tiedä. Että missä on esim valmistettu. Annoin hänelle aluksi nimen Stella, mutta nyt minulla on mielessä näille kaikille isommille nukeilleni yhteinen tarina ja sen myötä kaikki siihen tarinaan osallistuvat saavat uudet nimet. Stellasta tuli siis Christina Sophia. Kerron myöhemmin sitten syyt näihin nimenmuutoksiin ja muuhun, mutta tässä nyt oli tarkoitus puhua noista viime päivien ompeluksista ja asusteista.
Christina Sophia  ja Aino Mathilda (entinen Anna) saivat uudet paksut talvisukkahousut. Ompelin ne Pinterestistä löytyneillä kaavoilla omista vanhoista sukkahousuistani. Toisessa kuvassa Christinalla on Francalta lainattu paitapusero sukkiksien kanssa. Vaikka nuo kaksi nukkea ovat ihan eri malliset, niin tuo paita sopii kummasti kummallekin.
Ja sitten Jolina. Hän tulee saamaan nimen Rosa Maria siinä uudessa "näytelmässä" joka kertoo näiden nukkien elämästä, mutta tähän postaukseen hän pääsi tuon uuden alushameensa vuoksi. Tein sen vanhasta, 60-luvulta peräisin olevasta pikkulapsen alushameesta. Tuo alkuperäinen vaate kuului aikoinaan serkulleni Katriinalle ja löytyi tämän talon ulkovarastosta, pienestä pahvilaatikosta, johon tätini oli säilönyt joitakin vanhoja vauvan vaatteita yms. Alushame oli niin huonokuntoinen, ettei siitä ollut sellaisenaan enää edes koristeeksi seinälle, mutta parille nukelle siitä sai oivallisesti uudet alushameet ja näin se jatkaa elämäänsä vielä ties kuinka kauan sekin vaate.
Ompelin näiden päivien aikana vielä paljon muutakin, joista osa on vielä vaiheessakin ja kuvaan niitä sitten myöhemmin ja samalla kerron sen uuden jutun taustatarinan.

2 kommenttia:

  1. Sulla on hienoja nukkeja! Olisi se mahtavaa löytää aikaa nukkien vaatettamiseen, minullakin on pari isompaa nukkea nakuna hyllynreunalla ja kyllä osa Barbeistakin kaipaa muodikkaampia vaatteita.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ingi. Joo, se on harmi, että nykyään ihmisillä ei oikeesti ole oikein aikaa "leikkiä", vaikka se olisi tosi tärkeää kaikenikäisille ihmisille. Mutta työelämä vaatii niin paljon nykyisin työikäisiltä. Minä olen jo eläkkeellä, joten voin itse suunnitella "askareeni" sen mukaan. Tosin kesäisin minullakaan ei ole kyllä oikein aikaa nukeille, kun puutarhatyöt vievät ajan, mutta tämän talvisydämen olen päättänyt aina pyhittää nukkeharrastukselleni ja lukemiselle. Toivon sulle kuitenkin aikaa ja nutinnollisia hetkiä nukkiesi parissa :)

    VastaaPoista