Sivut

perjantai 20. tammikuuta 2017

Harmaa ruutumekko

Joskus tuo ompeleminen sujuu kuin itsestään ja kaikki onnistuu. Toisinaan sitten ei mikään.
Tämän mekon kohdalla kohdalla oli kyllä aikamoista vääntämistä, ennenkuin tästä tuli tämmönenkään vaate, jota voi kutsua edes "ihan kiva".

Harmaaruudullinen villakangas on ensinnäkin hieman paksua nuken vaatteeksi, mutta ajattelin, että talvitakkina se menisi aika hienostikin kaikkein pisimmälle nukelleni Aino Mathildalle (48 cm pitkä) Ja olisi mennytkin, ellen olisi valinnut väärää kaavaa. En halunnut alkaa tekemään paksusta kankaasta sellaista, johon tulisi paljon leikkauksia ja sitä myöten siis paljon eri kaavanosia. Silloin rakenteesta olisi tullut vielä jäykempi ja paksumpi. Niinpä leikkasin takin hieman A-linjaiseksi ja mahdollisimman yksinkertaiseksi. Sivutaskut päälleommeltuina. Takkiin tuli myös vuori ohuesta satiinista. Mutta, kun sovitin sitä Ainolle, niin eihän se istunut ollenkaan. Aino on senverran pystyrintainen ja erittäin hoikka. Takki olisi vaatinut muotolaskoksia. Vähintään rintalaskokset, jottei olisi etukappaleet töröttäneet niin hassusti.
No, ratkaisin asian niin, että sovitin takkia kaikille muillekin "tytöille" ja aluksi näytti, että se olisi kaikkein sopivin Eva Gustavalle, joten lyhensin hihat hänelle sopivaksi ja helmaakin yli 10 cm. Mutta ei, ei se sitten ollutkaan niin kiva Evalla.... viimein kokeilin sitä tälle Christinallekin. Joo, paras tällä, mutta ei takkina (hihat liian lyhyet) vaan mekkona :). No asia oli sillä ratkaistu ja kova työt ei mennyt ihan hukkaan, kun Christina sai tästä lämpimän talvimekon itselleen. Vielä kun löysin sopivan rintaliivin olkaimen tuolta varastoistani, josta tuli sopiva vyö, niin kyllä tuo ihan käypänen vaate on. Mukavat isot taskutkin, joihin voi aina jotain sujauttaa kun touhuaa ...

Niin, ompelin muuten samasta kankaasta Ainolle myöskin puolihameen, joka sekään ei onnistunut! Vaikka oli todella yksinkertainen malli. Vuorillisena myöskin sen tein ja liian jäykkä tuli, kuin kirkonkello minkä tahansa nuken päällä. Sen varmaan hävitän pois vallan. Oppirahoja joutuu maksamaan vielä näinkin vanhana ja paljon ommelleena, kun edellisistä ompeluksista on liian kauan aikaa :-D
2 kommenttia:

  1. Minusta mekko on todella onnistunut, hyvin istuva ja kauniit yksityiskohdat! Ja vuorikin, mikä työ! Ompeletko kaiken käsin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ingi! Kiitos kommentistasi jälleen. Kyllä minä aika paljon ompelen käsinkin, mutta ompelukonettakin käytän aina siellä missä voin. Näiden isompien nukkien vaatteissa pystyy paljonkin käyttämään konetta, mutta esim 1:12 nukkejen vaatteet ompelen aina käsin kokonaan. Saa siistimmän lopputuloksen. Barbien vaatteissakin aika paljon teen käsityötä :) Nämä isommat nuket ovat korkeudeltaan 34 cm - 48 cm.

      Poista