Sivut

sunnuntai 22. tammikuuta 2017

"Pikkutalon" uudet asukkaat.

Kutsun tästä lähtien tuota 1:12 mittasuhteella olevaa taloani pikkutaloksi, koska se on ainoa sitä luokkaa oleva talo mulla nyt ja tulevaisuudessakin. Keskityn enemmän noihin 1:6 ja 1:4 taloihin. Pikkutalossahan on ehtinyt asua jo montakin eri perhettä ja asukasta, mutta nyt siinä saa sitten olla aina nämä:

KAARINA JA UNTO
Kaarina ja Unto ovat jo vähän vanhempi lapseton pariskunta. He molemmat esiintyivät jo aikanaan minun "Yksinäisten Sydänten Majatalo" talossani ja tarinassani, joka oli rakennettu vanhaan Lundia-kirjahyllyyn. Sitä taloahan ei enää ole. Tarinassa se paloi tulipalossa, mutta todellisuudessa mulla ei ollut sille tilaa, mikä oli aika surullista, koska pidin siitä tarinasta ja talon ihmisistä. (Niin ne voivat mielikuvitusihmiset/nuket muuttua toiseksi todellisuudeksi heh heh...)
No, joka tapauksessa, erinäisten kiemuroiden jälkeen Kaarina ja Unto löysivät toisensa ja menivät naimisiin vähän iäkkäämpinä jo. Ovat kyllä hyvin säilyneitä ja vireitä 60-kymppisiä molemmat :).


Unto osti talon Helenalta ja Mikaelilta, jotka muuttivat muualle.  Taloon jäi suurin osa Helenan ja Mikaelin irtaimistoa, koska heidän uuden kotinsa ilme tulee olemaan moderni ja nämä heidän tänne jättämät tavarat eivät tulisi oikein sopimaan sinne.  Mutta sehän ei Kaarinaa ja Untoa haitannut, koska he nimenomaan pitävät näistä vanhoista, osittain jo antiikkiakin olevista huonekaluista ja tavaroista. 
Osa heidän omistakin tavaroistaan on jo tuotu taloon, mutta osa on vielä varastoituna odottamassa, että ensin tehdään pientä pintaremonttia talossa ja sitten vasta asetellaan kaikki tavarat paikoilleen. 
Kiirettä ei ole. Molemmat ovat eläkkeellä ja haluavat nauttia hiljaisuudesta ja rauhasta ja puuhastella vain senverran, kuin kulloinkin tuntuu mielekkäältä. Ensimmäisenä he järjestivät itselleen "kokouspaikan" tähän alakertaan menevän portaikon kaiteen viereen. tämä tila on vaikea ottaa muuhunkaan käyttöön, joten tässä on hyvä olla kaksi tuolia ja pieni pöytä. Siinä sitten istutaan pohtimassa ja suunnittelemassa päivän asioita ja samalla voi siemaista kupposen kahviakin, tai lukea lehdet. 
Pariskunnan taustalla näkyvä ruokasali oli ennen Helenan ja Mikaelin olohuone. Kaarina ja unto sensijaan aikovat järjestää olesekeluryhmän tänne toiseen päähän, mikäli siihen saadaan mukava sohva mahtumaan. Muussa tapauksessa olohuone siirtyy kolmanteen kerrokseen, jossa on kaksi ylimääräistä huonetta. Ne pariskunta on kyllä ajatellut laittaa vuokralle, eli Kaarinalla olisi vähän haaveita aloittaa pienimuotoinen B&B toiminta, mikäli vain saadaan nämä tilat jäsenneltyä hyvin.

Makuuhuoneen kalustus on myös Helenan ja Mikaelin entinen. Samoin kuin tämä järjestyskin. Kaarina on kyllä jo miettinyt, että mitenkä toisin tämän pienen makuuhuoneen voisi sisustaa... Verhotkin vielä puuttuvat. Ne vei Helena mennessään, eikä Kaarina ole vielä ehtinyt ostaa uusia.
Keittiö tällä hetkellä. Sinne ei varmaan ihan kauheesti muutoksia tule. Verhot kyllä vaihtuu pian.
Eteishalli nyt. Tätäkin tilaa pitää alkaa miettimään. Tapettihan sinne kyllä jo vaihdettiin tuohon pieneen seinän pätkään, joka peittää yläkertaan menevää portaikkoa. Samoin tuohon portaikon alaosaan voisi pienen kaiteen pätkän laittaa. Nyt se jää tuon kukka-asetelman taakse, mutta olis kiva jos siinä olis kaidetta vähän tuossa portaikossa. Samoin tuonne seinään pitää kiinnittää sellanen kaidepuu, josta voi pitää kiinni portaita ylös kiivetessään :)
Tällaista tällä hetkellä "Pikkutalossa" :) Kylpyhuoneesta on paljon kuvia jo Helenan ajoilta, eikä se ole muuttunut yhtään.1 kommentti:

  1. Nukketalossa kuten oikeassakin talossa tapahtuu aina välillä muutoksia: asukkaat vaihtuvat ja tavarat vaihtavat paikkaa...

    VastaaPoista