Sivut

torstai 22. toukokuuta 2014

Rouva Roccon luona leninkiä sovittamassa

Helena on ollut eilen siis sovittamassa ensimmäistä Hildegard Roccon hänelle ompelemaa leninkiä ja tänään hän saikin sen jo hakea valmiina pois. Rouva Rocco ompelee Helenalle lisäksi kolme muutakin asua, mutta niillä ei ole kiire, niinkuin tällä ensimmäisellä. Helena on nimittäin saanut kutsun lakkiaisjuhliin ja hänellä ei ollut sopivaa pukua, joten ensimmäisenä tehtiin sievä pikkumekko, joka sopii monenlaisiin tilaisuuksiin.
Helena kiskoo sovitettavaa mekkoa ylleen Hildegardin olohuoneessa


Rouva Rocco ompelee milloin olohuoneessa, milloin keittiössä ja hänen miehensä Eugen joutuu silloin kiikuttamaan ompelukonetta ylä- ja alakerran välillä. Nyt kone on alakerran olohuoneessa ja Hildegard katselee Helenan päällä olevaa leninkiä sillä silmällä, että mitä muutoksia pitäisi tehdä... helma on jo käännetty sopivaan pituuteen ja kiinnitetty nuppineuloin. Muuten mekko näyttäisi istuvan melko moitteettomasti, joten Hildegard lupaa Helenalle mekon huomiseksi valmiiksi. Sovituksen jälkeen naiset kiipeävät vielä yläkerran keittiöön juomaan Eugenin heille valmistamat espressokahvit. Helena ja Hildegard ovat ystävykset.

 Seuraava päivä:

Helena on noutanut leninkinsä Roccolta ja sovittelee sitä nyt omassa kylpyhuoneessaan. Hän on oikein tyytyväinen siihen ja katsoo vielä, että sopiiko tämän puvun kanssa punainen ruusu, jonka hän aikoo antaa ylioppilaalle rahakuoren kera sitten siellä ylioppilasjuhlassa.


Ainoa asia, mikä tässä nyt alkaa Helenaa mietityttämään, on se, että nämä hänen tällä hetkellä ainokaiset helmensä, eivät ihan natsaakaan... eikä myöskään nuo kamalat kengät! Mitähän niillekin tekisi... vai pitäisikö sitä lähteä keskustan kenkäkauppaan ostamaan ihan uudet kengät? Mutta siinä on sitten se vaara, että jos siellä joutuu kauan seisomaan ja kävelemään, niin uudet kengät voivat alkaa painamaan jalkoja. Joka tapauksessa tarvitsen kuitenkin uudet kengät ja useammatkin, tuumaa Helena ja päättää huomenissa käydä siellä kenkäkaupassa vähän katselemassa. Onhan tässä vielä yli viikko aikaa totutella ennen juhlia uusiinkin kenkiin. Lisäksi näitä vanhoja voisi vähän tuunata, niin nämäkin kävisivät vielä moneen menoon....

2 kommenttia:

  1. Oi ihanaa!!! Helena on saanut ihanan mekon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Teija :) Joo, eikä se jää yhteen ... tulossa on vielä pari muutakin asua :)

      Poista