Sivut

maanantai 5. toukokuuta 2014

Miten Sanna tekee kaappitalosta oman kotinsa

Kun Sanna ja tytöt ovat päässeet asettumaan taloksi, Sanna alkaa katsella Sandran ja Henrikin kotia uusin silmin. Se ei ihan ole sellainen, jollaisena hän oman kotinsa näkee, mutta hän on kuitenkin onnellinen siitä, että sinne on jätetty niin paljon tavaroita, joita hänen ei siis tarvitse ihan ensikädessä lähteä hankkimaan.
 -Mutta jotain täällä kyllä pitää muuttaa, tuumii Sanna ja ottaa yhteyden Sandraan, kysyäkseen lupaa muutoksiin.
Lupa heltiää ilman muuta, eihän Sandra ole tulossa takaisin taloon asumaan ja onhan niin, että Sanna ehkä ostaa koko talon ennenpitkää itselleen. Siispä alettiin suunnitella uutta tilajakoa ja keittiöremonttia.
Ihan ensimmäisenä purettiin valkoinen laattalattia ja otettiin esiin "vanha puulattia". Sitten purettiin puuhella, jollaista Sanna ei ole tottunut käyttämään ja se vei hänen mielestään ihan liikaa tilaa keittiöstä. Sen paikalle siirrettiin jääkaappipakastin ja sen viereen tiskiallas. Sanna suunnittelee kyllä, että kun hän löytää työpaikan ja saa vähän rahaa säästöön, hän hommaa ihan uuden tiskipöydän ja tiskialtaan, mutta nämä saavat kelvata toistaiseksi. Hella siirrettiin vasemmalle seinälle.
Sitten laatoitettiin tuo loppu osa työpöydän välitilaa, joka on siis tiskialtaan päällä ja sen yläpuolelle on tulossa toinen tuollainen valkoinen yläkaappi, jota Sanna nyt juuri aukoo tarkistaakseen kaapin kunnon ja alkaakseen laittaa sinne astioita. Jääkaappipakastimen takana oleva seinä täytyy myös tapiseerata uudelleen, kun hella purettiin niin seinä jäi aika ruman näköiseksi.
Tässä Sanna tarkistaa jääkaapin sisältöä, että mitä pitää tuoda kaupasta, jonne hän on piakkoin lähdössä ...
 ... ja kuivatavarakaappiinkin kurkistus... ei näytä olevan paljon puutteita ...
 Sitten vaatteiden vaihto, villatakkiakin tänään tarvitaan, koska on aika kylmä tuuli.
Sanna huutelee tytöille, jotka ovat omassa parvihuoneessaan, että hän on lähdössä kauppaan, eikä  viivy kauan. Tytöt osaavat jo olla hetken kahdestaankin ja kauppa on ihan kulman takana.

Saapas nähdä, keneen Sanna törmää kauppareissullaan... se kuullaan myöhemmin...
 Tässä on Pia, kaksosista toinen. He saivat parvihuoneen itselleen, vaikka se Mattsoneilla oli vanhempien nukkumatila. Sanna ei kuitenkaan halunnut sitä itselleen ja tytöt tykkäsivät kovin siitä, että saavat kivuta tikkaita "yläkertaan" omaan huoneeseensa.

Toisella sängyllä Petra leikkii nallensa kanssa.
 Parven alapuolella on tämä aiemmin Mattsonien lasten huoneena toiminut tila, joka on lohkaistu isosta eteishallista. Sanna teki siitä itselleen makuuhuoneen. Hänellä ei tosin ole siellä vielä sänkyä, mutta pian sellainen on kyllä hankinnassa. Siihen asti hän nukkuu patjalla lattialla. Sanna tykkäsi kovin näistä tapeeteista ja oli iloinen siitä, että ne oli juuri aika hiljattain laitettu eikä Mattsonien Martin ja Inkeri ja Sofia olleet ehtineet yhtään vielä tuhria niitä. Nyt Sannan ei tarvitse alkaa tapiseeraamaan uudelleen tätä tilaa.
 (Saapa nähdä, kuinka pian täällä nukkuu tohtorikin Sannan kanssa ;) Vielä he eivät ole niin pitkällä... vain parit treffit ja kahvittelut kerran Sannan luona. )
Sellaista se on, kun on nuo tytöt ja kodin laitto.... mutta kyllä Sanna paljon ajattelee Peteriä jo...
Tässä vielä näkymä siitä, kuinka Sannan makuuhuone on ikäänkuin osa eteistä. Tuohon tulee ohut valkoinen verho erottamaan makuuhuoneen eteistilasta. Oikea seinä olisi liian massiivinen ja peittäisi liikaa näkymiä.

2 kommenttia: