Sivut

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Muutoksia jälleen ...

Tässä onkin ollut pikku tauko päivityksissä, johtuen ehkä  vähän tuosta pääsiäisajastakin. Mutta olen kyllä paljon pohdiskellut Madeleinea ja hänen taloaan ja yhteisöään.
Eniten tuo tyyli askarruttaa. Tehdäkö modernia sekatyyliä, joka olisi kaikkein helpointa ja sitä pystyisin itsekin tekemään aika pitkälti, vai tekisikö jonkin menneen maailman tyylin -eniten pohdin tuota Art Nouveau, tai Art Deco tyyliä, mikä se nyt sitten olikin tuolloin -20 -30-luvuilla.
No, jokatpauksessa jatkan jo olemassaolevien "komponenttien" kanssa, joten eiköhän tuosta sellanen sekatyylinen kuitenkin tule. Mutta tästä lähin keskityn nyt kuitenkin hakemaan vähän sellaista 20 ja 30-lukujen henkistä, vaikka henkilöt ehkä elävätkin tätä päivää.
Niin ja ne muutokset, joihin otsikko viittaa, tapahtuivat jälleen lastenhuoneessa, joka itseasiassa saattaa vielä muuttaa sekin paikkaa... mutta kuitenkin siis se tila, johon alunperin ajattelin lastenhuoneen, on tapiseerattu kolmannen kerran uudelleen heh heh.. Nyt siellä on sellanen tapeetti (se yks lahjapaperi, joka jo vilahteli aiemminkin) joka sopisi ehkä paljon paremmin johonkin muuhun tilaan, kuin lastenhuoneeseen.  Nyt ei sit ollutkaan kuvaa lastenhuoneesta, mutta tässä muutama kuva niistä huoneista, joiden tapetointi on suoritettu.

Tässä kaunis kukkatapeetti oikeata tapeettia ystäväni asunnon remontoinnin yhteydessä jääneistä jämäpaloista. Kuvio on ehkä hieman liian iso nukketaloon, mutta ei mielestäni häiritsevän iso. Pidän itse paljon tuosta tapeetista. Huoeesta puuttuu vielä lattialistat, mutta yläreunassa, vaikkakaan ei näy tässä kuvassa, on pitsinauhaa listan sijasta, ikäänkuin boordina, vaikka en suinkaan välitä erityisesti boordeista. Sopii kuitenkin tähän huoneeseen ja kukkatapeettiin se nauha... Mitähän se Madde muuten tekee tuossa keskeneräisellä soffalla? Ai, näyttää korjaavan hamettaan ja vauvakin kellii siellä vierellä, vähän jalkoja näkyy. Koira kerjää jotain, koska näyttää siltä, että Madeleine on juonut espressoakin (pöydällä, jonka tein lasinalustasta, on kahvivehkeitä) ja ehkä hänellä on ollut jotain kakkuakin siinä... Mustavalkoinen iso ruukku on massasta tehty.

Puupalikka, johon sovittelin helmiä jaloiksi... tästä on tuleva ehkä jonkinlainen TV-taso, mikäli päädyn nykyaikaiseen telkkariin. Mutta kun jahkailen vielä sitä 30-lukulaista tyyliä (johon siis kyllä tapeetti sopisi) niin en ole päättänyt siitä telkusta vielä. Milloinhan se muuten olikaan, kun ensimmäiset TV:t tulivat? No, nämähän elävät nykyajassa, vaikkakin vanhaa aikaa mukaillen -tai sen tyylistä digaten.
(Siellä on muuten Maddella korissa skumppaa ja lasit näin niinku remppaa juhlistamaan lepotauoilla *wirn*
 Tilda ja apumies sovittelemassa juuri valmistunutta ruokasalin pöytää. (omatekemäni) Taavetin taustalla komea lastensänky jonka myös olen ihan omin pikku kätösin duunannut. Tulee pojalle. Tyttö saa myös samantyylisen sängyn ja sittenhän siellä on vielä se pikkuinen vauva, jolle aion tilata Doloresin verkkokaupasta metallisen vauvansängyn.
Nämä henkilöt (jotka ihmeekseni ovat alusvaatteisillaan) ovat siis Madeleinen sisko Mathilda, eli Tilda (ei enää siis palvelija, koska tein itse palvelijanuken) ja minun tekemä puutarhuri/apumies Taavetti. Tilda on usein Madden luona kyläilemässä pitkiäkin aikoja ja auttelee myös kaikissa talon töissä. Hänellä on mustaihoinen poikaystävä Thomas, joka on muuttanut tähän pikkukaupunkiin jostain syvältä afrikasta... Thomasista kuvia myöhemmin, kunhan on saanut vaatteita. (tein hänet itse)


 Tässä on sitten näkymä eteishallista vasemmalla sijaitsevaan vanhempien makuuhuoneeseen, josta saattaa myöhemmin tulla myöskin liikehuone, mikäli Madeleinen ajatus hattukaupasta, tai pikku ompelimosta toteutuu ...
 Eteisen portaikko yläkertaan alkaa olla myös loppusuoralla. Tässä se on vielä alkutekijöissään, mutta tämän kuvan jälkeen olen muuttanut hiukan noita portaita niin, etteivät ole ihan noin tiheässä ja ovat enemmän sisässä tuossa kaiteessa. (Jos ymmärrät mitä tarkoitan ... ;-) )
Niin ja näyttää siltä, että tässä kuvassa ei vielä ole myöskään eteistä tapetoitu.
 ...mutta tässä kuvassa onkin jo sitten hienot tapeetit myöskin eteishallissa. Portaikko on juuri liimattavana, joten se ei näy paikallaan. Maalaan myös portaikon ennenkuin se tulee takaisin tuonne yläkerran aukon alle. Tarkoitukseni on hommata tuonne peränurkkaan pystynaulakko ja jommalle kummalle seinustalle (vasen tai oikea) tulee pieni konsolipöytä ja iso peili seinään.
Tuo porras vasemmalla on siihen makuuhuonetilaan josta kaavailen myös ehkä liiketilaa.

Ja tässäpä se makkari sit onkin. Ei vielä minkäänlaisia kalusteitakaan... mutta olen tullut siihen tulokseen, että pitää edetä järjestelmällisesti. Tai ainakin järjestelmällisemmin kuin tähän asti. Laittaa ensin kaikki huoneet siihen kuntoon, että niitä voi alkaa kalustaa ja miettiä sitten minkälaiset kalusteet haluaa. Tässä kuvassa muuten näkyy nuo grillitikuista väsäämäni lattialistatkin, joita tulee siis kaikkiin 7-8 huoneeseen, eli hommaa riittää...

4 kommenttia:

  1. Oi, miten hieno tapetti! Onko se oikeaa tapettia vai mitä?

    VastaaPoista
  2. Kiitos Johanna. Ei se ole oikeaa tapeettia, vaan jonkinlaista paksua lahjapaperia. Vanha kirppislöytö jonka löysin kaapistani... vähän isokuvioista, mutta onhan nykyään 1:1 huoeneissakin melko isokuvioisia :)

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä kivalta... :)

    VastaaPoista