Sivut

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Talo elää ja ihmiset lisääntyy...

No voi hyvät hyttyset sentään! Koko Madeleinen talo on yhtäkkiä alkanut elää ihan omaa elämäänsä minusta ja minun suunnitelmistani riippumatta. Ei voi kuin ihmetyksellä (ja ihastuksella) seurata sivusta, miten tarina elää ja mutkittelee -ihan niinkuin oikea elämäkin.
No, ans ku mä kerron. Maddestahan piti tulla alunperin yksineläjä. Sellanen vähän romanttinen, hieman boheemikin individualisti. Talo tietenkin sen mukainen. Olin suunnitellut taustatarinaksi, että Madeleine olisi perinyt talon isoisältään ja nyt siis alkanut muuttamaan sitä omaksi talokseen, elellen siellä apulaisensa, taloudenhoitaja Wilhelminan kanssa.
Mutta toisin kävi. Yhtäkkiä Madeleinelle ilmestyikin perheenjäseniä... aluksi saapui postipaketissa Haminasta kolme lasta ja kaikenlaista taloustavaraa, joista kaikista olin tosi iloinen. Ystäväni Heljä nämä minulle lahjoitti ja kuinka ollakkaan, halusin ehdottomasti sijoittaa nämä lapset tarinaan ja taloon. Yksi lapsista oli ihan pieni vauva ja kaksi muuta poika ja tyttö, ehkä noin 5-6 vuotiaita.
Olin myöskin tilannut samoihin aikoihin Minimaailma nettikaupasta kolme muuta hahmoa, kaksi naista ja yhden miehen. Madeleinehan oli alunperin kirpparilöytö, jolle tätä taloa aloin tekemään. Se oli kuitenkin mielestäni mittasuhteiltaan vääränlainen, eli liian isopäinen 13 cm pituuteensa nähden, joten tein sille itse uuden vartalon ja tietenkin, pyrkiessäni oikeisiin mittasuhteisiin pään mukaan, siitä tuli niin pitkä nainen, että se olisi näyttänyt aika hullulta muiden asukkaiden rinnalla. Niinpä sitten vaihdoin toisen nettikaupasta tilaamani naisen Madeleineksi ja tuo, mies, jota olin kaavaillut puutarhuriksi, saikin alkaa isäksi näille kolmelle lapselle. Toinen naishahmo oli aluksi tämä alussa mainitsemani Wilhelmina, mutta pian nukke kertoi minulle, että hän on kylläkin Madeleinen sisko Mathilda (Tilda), joka on vielä sinkku ja haluaa viettää paljon aikaa Madden perheen luona ja lopulta hän sitten muutti kokonaan taloon asumaan.
No, ei siinä mitään, tarvitsihan Madde apuakin lastenhoidossa ja taloustöissä ja vielä, kun Madde ja Tilda alkoivat kaavailemaan, että taloon voisi mahtua pieni liikehuonekin, niin mikäs sen hauskempaa, kuin alkaa suunnittelemaan naisille bisnestä... Alimman kerroksen, eli katutason isosta huoneesta, jota olin kaavaillut Madeleinen ja hänen miehensä Arthurin makuuhuoneeksi tuleekin nyt sitten Madden ja Tildan puoti, jossa he valmistavat ja myyvät asusteita. Hattuja, vöitä, laukkuja, kenkiä jne.
Talon remontointi siis jatkui ja lähes kaikki huoneet olivat saaneet jo tapetit ja vain muutamasta puuttui enää lattiapäällysteet ja "jalkalistat" yms, kun taas tapahtui.
Posti toi jälleen paketin Haminasta ja siinä oli muutamien barbikokoisten astioiden (menevät siis Niemisen perheelle ja Sandralle) mukana MIES JA VAUVA! Herraisä sentään, pikkuinen poikavauva kainalossaan komea ja salskea mies yhtäkkiä lisää. Lähettäjä, eli Heljä kertoi, että ehkäpä tämän miehen vaimo on kuollut synnytyksessä ja niinhän minä sitten sainkin taas uuden idean tähän koko tarinaan. Tai en minä- vaan tarina lähti etenemään siihen suuntaan, että niistä kolmesta aiemmin saapuneesta lapsesta kaksi isompaa ovatkin tuon miehen lapsia, eli hänelle jäikin vaimon kuollessa kolme pientä lasta. Siksi tämä uusi jako, kun aiemmin tulleet lapset ovat jotenkin samantyyppisiä, kuin tämä mies, sensijaan Madeleine ja hänen miehensä ovat ihan erilaisia, joten heille jäi sitten vain pikkuvauva. Onhan tuo Madeleine niin heiveröinenkin, että tokkopa hänestä on kolmen lapsen synnyttäjäksikään. :)
Mutta nyt alkaa olla aika hyvä "jako" noissa asukkaissa ja toivon vain, että talon koko riittää kaikille tässä vaiheessa, kun toistakaan projektia en halua alkaa samaan aikaan. Mutta luulen kyllä, että he kaikki mahtuvat sulassa sovussa asumaan ja kaikille löytyy omaa tilaakin.
Nimittäin, olen jo huomannut, että Tilda on alkanut todella kiinnostumaan uudesta tulokkaasta ja tulee hyvin toimeen hänen lastensa kanssa. Niin, pitäisi kai keksiä nimikin tuolle miehelle ja hänen lapsilleen... En ole vielä miettinyt niitä, mutta mikäli mieskin rakastuu Tildaan, niin saammekin sitten varmaan nukketalossa häät ja tuparit samaan aikaan, kunhan talokin tästä valmistuu.
Nyt vain etenemme pikkuhiljaa ja seuraamme sivusta, kuinka romanssi etenee. Ainakin vappu on lähestymässä ja vappuheila mielessä kummallakin sinkulla...
Näistä kerron lisää seuraavalla kerralla. Sen verran voin mainita jo nyt, että enempää asukkaita ei tähän taloon tule, mutta satunnaisia vierailijoita on kyllä luvassa, kun olen itsekin tehnyt muutaman nuken :)


Tässä tämä "uusi" mies nyt on. Olen jo ommellut hänelle nämä vaatteet, mutta vielä tarvitaan kengät ja T-paita tuon pusakan alle... Vauvasta ja muista perheenjäsenistä kuvia seuraavaan juttuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti