Sivut

lauantai 1. marraskuuta 2014

Ja sitten TALO taas herää eloon!

Joo, kyllä. Kaappitaloa voi alkaa kutsumaan TALOKSI isoilla kirjaimilla. Niin paljon sen seinien sisäpuolelle on mahtunut elämää ja muutoksia. Talo on nähnyt monta elämäntarinaa ja kuullut monet itkut ja naurut. Sen seiniä on porattu ja sahattu ja vasaroitu ja liimailtu. Kaiken tämä talovanhus on kestänyt kuin mi... kuin TALO.
Nyt tämä talo ottaa suojiinsa Sofian. Monissa tuulissa seilanneen naisihmisen. Sofia on itsekin vähän niinkuin tämä talo; paljon nähnyt (vaikkei Sofia vielä niin kovin vanha olekaan) ja kaikenlaista kuullut ja itkenyt ja nauranut ja viimein tavallaan seestynyt.
Sofia tulee rakastamaan tätä pikkutaloa ja sen pientä puutarhaa paljon. Hän ei halua talosta yhtään modernia valkoista laboratoriota, vaan siellä pitää kukkia elämän värit ja pehmeät materiaalit ja sen pitää olla kuin suojaisa pesä pikku oravalle, joksi Sofia joskus itsensä tuntee. Täältä hän haluaa saada suojaa ja tänne hän haluaa tuoda suojaan välillä ystävänsäkin ja jakaa heidän kanssaan hetket. Niin onnen, kuin surunkin.

Åströmit ovat siis lähteneet ja on Sofian aika alkaa laittamaan kotiaan. Jotain uutta, jotain vanhaa jne...
Ihan kaikkein ensimmäiseksi Sofia laittaa makuuhuoneen kuntoon. Tai siihen kuntoon, mihin sen nyt ihan aluksi saa, että siinä voi nukkua ja alkaa sitten ikäänkuin talon sisältäpäin suunnitella tulevaa.
Sänky on tuotu ja se sopi juuri ja juuri tämän huoneen nurkkaukseen, huoneen, joka oli Sannalla ruokailutilana, mutta nyt Sofia perustaa tähän soman pesän nukkumista varten. Huoneessa oli sopivasti iso komero, josta Sofia tekee itselleen vaatehuoneen. Iina on ollut auttamassa Sofiaa huonekalujen siirtelyssä ja nyt tytöt ovat heittäytyneet Sofian sängylle lepäämään ja suunnittelemaan seuraavia siirtoja.
 -Aiotko muuten pitää tuon Sannan jättämän oranssin lipaston tuossa? Kysyy Iina Sannalta.
-En tiedä vieä... ehkä... tai sitten hommaan siihen sellasen antiikkisen kampauspöydän. Sellaisesta olen haaveillut kauan. Mutta niinkauan, kun löydän just mieleiseni, tuo kaappi saa olla tuossa.
-Aioin muuten ensin vaihtaa nämä leopardikuvioiset tekstiilitkin ihan toisenlaisiksi, mutta nyt, kun muutankin tänne, nämä sopivat mielestäni aika mainiosti näiden tummien graafisten tapettien kanssa, vai mitä mieltä olet Iina?
-Olen aivan samaa mieltä. Älä missään nimessä vaihda näitä nyt. Jos joskus haluat tapetoida uudelleen, niin sitten valitset jotain uuden tyylin mukaista, mutta nyt tämä on just eikä melkein! 
Sinne jäivät tytöt suunnittelemaan ja huomenna palataan katsomaan, miten Sofian koti edistyy. Sen tiedän, että olohuonettakin siellä on jo muokattu, mutta näytetään kuvat vasta huomenna :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti