Sivut

lauantai 19. tammikuuta 2019

Uusi vuokralainen

Kaarina on laittanut lehteen ilmoituksen, jolla haetaan vuokralaista pieneen huoneeseen. Vuokra on halpa ja siihen kuuluu keittiön ja kylpyhuoneen käyttöoikeus.
Tuomas on palannut kaupunkiin monen vuoden reissaamisen jälkeen ja istuu hotellin ruokasalissa lukien päivän lehteä. Hän huomaa ilmoituksen ja hämmästyy osoitetta; sehän on talo, jonka Emma alunalkaen osti ja jota hän laittoi yhdessä Emman kanssa silloin kauan sitten, kun elämä oli nuorta ja myrskyisää. Tuomas jää hetkeksi miettimään noita aikoja. Miten hän oli mennyt kihloihin Helenan kanssa, joka odotti lasta toiselle miehelle ja miten siihen kaiken keskelle putkahti Emma, joka vei hänen sydämensä niin kokonaan, että kaikki piti laittaa uusiksi... eikä se kuitenkaan kestänyt. Siinä särkyi niin moni sydän. Lopulta Helena oli se, joka jäi taloon asumaan lapsensa ja isoisänsä "Hippipapan" kanssa. Vieläköhän tuo vanhus eli? Tuskinpa. Mutta sitten Tuomas herää ajatuksistaan ja päättää soittaa tuohon numeroon. Onkohan se Helena, joka sieltä vastaa?
-Haloo!Kuuluu puhelimesta naisen ääni.
- Hyvää päivää, onko siellä Helena Mäkiriihi? Kysyy Tuomas.
- Ei ole, tämä on Mattsoneilla, Kaarina Mattson puhelimessa.
.- Ai hei Kaarina! En tuntenut ääntäsi, mutta mehän olemme kuitenkin vanhoja tuttuja. Minä olen Tuomas, muistatko?
- No jösses! Äänesi olikin niin tuttu, mutta en heti hoksannut. Mitä sinulle kuuluu?
. Ihan hyvää kuuluu, mutta minä soitan oikeastaan sen vuokrahuoneen vuoksi. Näin ilmoituksen lehdessä. Vieläkö se on vapaa?
- On toki. Oletko sinä asuntoa vailla sitten?
- Kyllä olen. Palasin pari päivää sitten ja olen ollut hotellissa. Päätin etsiä itselleni vakituisen asunnon täältä, vaikka välillä käyn edelleen matkatöissä.
- No mutta sittenhän sinä tulet katsomaan sitä huonetta! Ja jos se vain sinulle kelpaa, niin otamme sinut mielellämme tänne asumaan-

Tuntia myöhemmin Tuomas on jo Bulevard de la Madeleinen numerossa 10. Istuu tulevassa huoneessaan arvioiden sitä ja miettien, onko tämä nyt viisas ratkaisu.

 Huoneessa ei ole paljon kalusteita, koska Kaarina ja Unto olettavat, että vuokralainen haluaa tuoda myös omia tavaroitaan sinne. Mikäli hän haluaa, että kaikki on omaa, isäntä on valmis tyhjentämään huoneen kokonaan.


 Huone sijaitsee ihan ruokailutilan ja olohuoneen välittömässä läheisyydessä ja Kaarina lupaa Tuomakselle, että tämä voi vapaasti käyttää myös olohuonetta ja istua siellä heidän seuranaan ja jopa tavata vieraitaan siellä, koska hän on heidän vanha ystävänsä ja luotettava ihminen.
Muutenkin he iloitsevat siitä, että saavat ystäviä. Vähän on yksinäistä ollutkin viimeaikoina.
Kaarina ei kerro Tuomakselle, kuka asuu kolmannen kerroksen vuokrahuoneessa. Ei vielä. Tuomas voisi vaikka perua aikeensa, jos kuulisi, että Emmakin on muuttanut tänne. Annetaan tilanteiden mennä omalla painollaan, vaikka Kaarinalla on kyllä aavistus siitä, mitä tuleman pitää.
Hmmm... tämä on kyllä aika kiva ja varsinkin, kun tuo olohuonekin on tuossa ihan vieressä ja lupa käyttää sitä. Myös keittiön käyttö kuului vuokraan ja sekin on hieno asia, sillä Tuomas on kova kokkailemaan toisinaan.
-Sitähän voisi vaikka laittaa koko porukalle silloin tällöin illallsta. Hän miettii.
- Ei, kyllä minä otan tämän! Hän huudahtaa ääneen ja lähtee siitä paikasta tekemään vuokrasopimusta Kaarinan kanssa.

Ja niin saatiin taloon uusi asukas.

Tuomas lähtee ostamaan itselleen sänkyä ja muutamia muita tarvikkeita.

1 kommentti:

 1. Permainan poker pastinya banyak di kalangan remaja hingga dewasa yang sangat menggemari permainan poker, apalagi dalam 1 id game ada banyak permainan kartunya silahkan kunjungi situs kami untuk merasakan kenyamanan dalam bermain.

  buat akun poker online

  akun poker online uang asli


  idn poker.apk versi 2.1.0.1

  download apk poker99

  aplikasi mobile poker.apk


  deposit poker pakai pulsa

  idn poker online

  deposit poker via ovo

  deposit poker via pulsa telkomsel

  deposit poker via pulsa xl

  VastaaPoista