Sivut

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Kaappitalon uusi ilme

Taisi olla hyväkin, että vaihdoin pari vaimoa, tai miksei voisi yhtä hyvin sanoa, että miestä.
 Mutta Kaappitalon kohdalla tyyli muuttui, kun tuli uusi nainen huushollaamaan. Kaunis, eteerinen Elli oli kyllä mainio vaimo, mutta hänen tyylinsä ei olisi voinut olla sellainen, kuin miksi talo nyt näyttää kuin itsestään muuttuvan. Täytyy myös sanoa, että nyt vasta minäkin ensimmäistä kertaa alan oikein innostumaan tästä talosta. Tähän asti olen vain tehnyt muutosta muutoksen perään ja aina lopettanut jo ennen puolta väliä kesken... Kiitos Iinan, tämä kaunotar otti kuin ottikin Artturin itselleen ja koti lähti syntymään aika vauhdilla senjälkeen ja tyyli löytyy kuin itsestään Iinan kanssa. Jee jee... ja nyt ihan pikkuisen raotamme Iinan ja Artturin uudistuvaa kotia.

Iina päätti, että nyt on aika laittaa koko koti fresimpään kuntoon ja niin aloitettiin tapetoinnista. Hän valitsi mustavalkoisen tapetin kahteen seinään, mustan yhteen ja valkoisen yhteen seinään olohuoneessa.
(Tapetti on "Eco Retro" mallistoa 50-60 lukujen tyyliin)
Nyt pariskunnan kookas David veistoskin pääsee oikeuksiina. Se edellinen vaalean haalean vihertävä tapetti ei näyttänyt ollenkaan näin kivalta...
 Kun talon isäntä kotiutui illan mittaan töistä, hänen piti oikein istahtaa sohvalle ihmettelemään olohuoneen muodonmuutosta. Mutta kyllä hän piti lopputuloksesta -onhan se aika miehekästäkin loppujenlopuksi tuo tapetti... Sohva, jolla Artturi istuu, menee kylläkin ihan muualle, mutta on nyt väliaikaisesti tuossa. Ehkäpä jo huomenna tänne tulee uusi sohva. Samoin tuo talja lattialla menee tohtorin perheelle, ihan niinkuin sohvakin.


Pariskunta tykkää taiteesta ja seinällekin ollaan hommamassa pari taulua... ja jonkinlainen matalahko taso, tai hyllykkö tulee myös tuohon pitkälle seinälle.


Myös nuo mustat seinät näyttävät yllättävän kodikkailta.
 valkoinen hylly oli kuin "tehty" tuohon seinänpätkälle... Oviaukosta näkyy keittiöön, joka on pari askelmaa alenpana. Kirjahyllyn toisella puolella näkyvä ovi on vessaan, joka menee myös täysremonttiin, mutta kaikki muut huoneet ensin.
 Myös keittiön yksi seinä tapetoitiin uudelleen, koska siinä edellinen tapetti oli aika pahasti rypyssä. Tuonne peräseinälle on saatu jo yksi avohyllykkö ja sen viereen noiden siivilöiden tilalle tulee toinen kaappi tai sitten pari pitkää avohyllyä. Vasemmalla olevalle seinälle, joka siis tapetoitiin eilen, tulee myös ovi ja sen tälle puolelle jokin hyllykkö, tai kaappi. Hellan viereen tulee vesipiste altaineen, koska taloon ollaan vetämässä vesijohtoja... (Keskuslämmitys myös saatiin hiljattain, koska uuneille ei yksinkertaisesti ole tilaa huoneissa, hih)
Tässäpä sitten alakerran makuuhuone, joka sai siis niin ihanan (kuva ei tee oikeutta) tapetin myöskin samasta Eco Retro mallistosta. Väisäsen Sadun tekemä vaatekaappi sopii nyt siis niin hienosti tähän huoneeseen. Sänkyhän täältä puuttuu, peti on toistaiseksi lattialla. Yöpöydille ei ole tilaa, mutta jokin kaunis hylly seinään, niin siihen on sitten hyvä laittaa herätyskello ja kirjat yms tarvike, jota makkarissa tarvitaan.
 Siellähän se Iina istuu ja ihailee kättensä työtä (olihan hänllä kyllä remonttimies apuna -eli minä :) )
- Odottakaahan vain, kun pääsen oikein vauhtiin, sanoo Iinan ilme tässä. 

Niin, nyt minäkin luulen, että ne loputtomat muutokset jäävät taakse ja kaappitalo alkaa valmistumaan pikkuhiljaa. Tein taas tänään muuten nukkekotikirppiksellä aikamoisen läjän uusia ostoksia, joista osa päätyy tänne Iinan ja Artturin kotiin ja aika suuri osa menee tohtorin perheen lapsille ja myös Sandran pikkutytölle tulee pari kivaa juttua... Näihin näkymiin lopettelen tänään täältä talotyömaalta ja voin sanoa, että olen intoa piukassa saada valmista aikaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti