Sivut

maanantai 10. helmikuuta 2014

Martin Åström saapuu...

 Tohtori Åströmin  perhe on nyt koossa. Jokin aika sitten kirjoitin tässä blogissakin siitä, että pitäisi löytää jostain noin 10 vuotias poika tohtorin perheeseen. No, eipä mennyt kuin muutama päivä, niin sain sähköpostilla kuvan tästä söpöstä pikkumiehestä joka luvattiin lähettää minulle niin halutessani. Tottakai minä tämän halusin, tykkään tästä pikku länkkäristä tosi paljon! Poika on kyllä vasta 7 vuotias, täyttää loppukesästä 8 vuotta ja aikoo kuulemma pitää mahtavat synttärit kavereille ja kaikille! (On kutsunut jo minun pojanpoikani Henrin veljineen paikalle silloin ja meidän pitää Henrin kanssa tehdä tälle veijarille syntymäpäiväkakku ja muut herkut fimosta ja taikataikinasta.) Siitä tulee varmasti hauskaa!

Pojan nimi on siis Martin (Henri kylläkin naureskeli jo, että  ai jaa, onks se Martin Niemi? -siis se putoushahmo- ) ja hän asustelee toistaiseksi tilapäismajoituksessa perheensä kanssa, koska tohtorin taloa ei ole vielä edes alettu rakentaakaan. Itseasiassa suunnitelmissani on ollut kerrostalo, johon tulee asunnot sekä tohtorin perheelle, pappisperheelle ja Sandran perheeelle, mutta nyt näyttää siltä, että haalin ihan liian paljon projekteja yhtaikaa suoritettavaksi, joten selkiytän tätä nukkistouhua nyt "kovalla kädellä". Kerron alempana vähän tarkemmin, mutta nyt vielä pari kuvaa Martinin tulopäivästä...

Martin saapui ihan ensiksi "kaappitaloon", jossa asuu siis nuori käsityöläispariskunta Elli ja Artturi. Kaappitaloon oli kokoontunut koko yhteisö odottamaan pikkuista poikaa palaavaksi tätinsä luota, jossa olikin viipynyt jo pitempään vierailulla. Isosisko Marinellallakin oli jo kova ikävä, vaikka teinityttö jo onkin, eikä enää juurikaan "leiki" pikkuveljen kanssa. Myös isä Peter Åström ja äiti Maria olivat paikalla ja vielä pappi ja papin rouvakin tulivat toivottamaan pojan tervetulleeksi perheeseen. Sandran porukka ei tosin päässyt paikalle, koska heidän pikkuvauvallaan oli kuumetta. He pysyttelivät puutarhamökillään, jossa siis asuvat toistaiseksi ainakin, vaikka se uhkasi jo mennä kissataloksikin...
Elli oli juuri käynyt kaupassa ja hetikös Martin bongasi keittiön pöydältä jäätelöpaketin ja muita herkkuja.
Kissakin alkoi kulkemaan pojan perässä, minne tämä vain menikin... Luulenpa, että Martin alkaa viihtymään oikein hyvin Bulevard de la Madeleinella. Elliltä on jo tilattu pojalle kouluvaatteita. Eihän se passaa, että hän noissa lännenkuteissaan ja sheriffin hatussaan menee kouluun. Toiset alkaisivat vain häntä kiusaamaan. Mutta bootseistaan Martin ei luvannut luopua! Niitä hän kuulemma aikoo kyllä pitää koulussakin. 
Että tämmönen siilitukka täällä nyt sitten asustelee muitten mukana ja perheet alkavat ollakin sitten tässä. 
Senverran kerron vielä muutoksista, joita minulla on ollut koko nukkishistoriani aikana luvattomankin paljon (lupaan, että ne loppuvat nyt tähän) että minun oli aivan pakko vaihtaa pari henkilöhahmoa keskenään, koska ne alkoivat näyttää niin sopimattomilta alkuperäisille kumppaneilleen, enkä halunnut samanlaista draamaa kehitellä, kuin tuolla majatalossa oli aikoinaan. (senkin kuulumisia pitäisi päivittää tässä joku päivä) Eli siis, pastori ja suutari vaihtoivat vaimoja suit sait sukkelaan ja kenenkään huomaamatta mitään. heh. Ei tehdä tästä sen kummempaa numeroa, vaan leikitään, että tää on koko ajan ollutkin näin. Mutta kerroin tämän nyt, jos joku lukijoistani on pannut merkille tarkkaankin, kuka on kenenkin vaimo jne... Seuraavassa postauksessa laitan parikuvat kaikista paristkunnista ja ne jäävät siis pysyviksi (kunnes kuolema -tai joku muu- heidät erottaa *wirn* ) 
Samoin talot pitää nyt selkiyttää ja valmistaa järjestyksessä, eikä niin, että koko ajan aloitan uutta ja kaikki jää kesken. Nyt aion keskittyä siis tekemään tuon kaappitalon valmiiksi, ennenkuin aloitan mitään kerrostaloa... vaikka suunnitelmia päässä pyörisikin. Ja suunnitelmista voin toki jutella täälläkin jäsentääkseni niitä itselleni. Ajattelin jopa vähän piirustuksia väsätä... mutta nyt siis ensiksi kaappitalo kuntoon! 


2 kommenttia:

  1. Poikahan on oikein valloittava ja näyttää ihan silminnähden innostuneelta herkuista. <3 ;)

    VastaaPoista