Sivut

torstai 30. tammikuuta 2014

Tohtori Åströmin tytär

Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että tuohon lääkäriperheeseen pitäisi löytää kaksi lasta. Tyttö ja poika. Eilen tullla tupsahti sitten tyttö taloon.
 Tämä melko isopäinen (en ymmärrä, miksi noi nuket on aina vain isopäisempiä) hellyttävä teini löytyi Tokmannilta vähän niinkuin sattuman oikusta. Sillä oli siivet selässä ja jonkinlainen keijupuku päällä ja balettitossut jaloissa, jotka olivat siis varpistusasennossa. Sitä en huomannut ostohetkellä, koska jalat olivat pahvin sisällä -jos olisin huomannut, olisi tyttö jäänyt kaupan hyllyyn.
Mutta, aloitetaanpa alusta; minulla oli laukussa kaksi pakkausta vääränmallisia paristoja, joita menin palauttamaan kauppaan. Koska tarvitsemiani paristoja ei siellä ollut, niin minun käskettiin vaihtaa johonkin muuhun tavaraan. Kävelin siinä sitten leluhyllyn ohi ja näin nämä nuket (mitä lie -mistä lie), joita katseli minua hyllystä monia erilaisia suurilla silmillään. Siinä samassa muistin tohtorin perheen ja ajattelin, että tuossahan olisi niille tytär... Pitkään mietin vaaleahiuksisten, punapäiden, mustatukkien ja tämän brunetin välillä ja valitsin lopulta tämän. Tytön äiti on vehnänvaalea blondi (jota ei ole vielä edes esitelty täällä ollenkaan) mutta isä on tumma ja tytär on siis perinyt isänsä värit.
Kotona harmittelin tuota jalkojen asentoa ja kaduin ostostani. Mutta yhtäkkiä hokasin, että tuolla suutari Artturin verstaallahan on kahdet kivat saappaat, jotka ei sovi kenenkään jalkaan, kun Brazeja minulla ei ole.  Eihän ne saappaat tietenkään tällekään sinänsä sopineet, mutta pointti onkin siinä, että kun Artturi tarvitsee verstaalleen myös niitä "lestejä", niin tältähän niitä saatiin, sekä oikean jalan että vasemman jalan lestit, kun vedettiin jalat nilkasta poikki. Raakaa peliä, eikö vain? Tytöltä siis otettiin jalkaterät ja vietiin suutarille ja saatiin vastineeksi kahdet saappaat. :)

No, leikki sikseen. Mutta oikeesti noi saappaat sopi hiton hienosti tälle tytölle, kun vähän veistelin vielä puukolla nilkkoja niin, että sopivat niihin reikiin, joita noissa Brazien kengissä on sisällä. Nehän eivät siis ole jalkateristään onttoja, joten sinne ei "oikeata" jalkaa saa pujotettua. Sain samalla lyhennettyä tyttöä parilla sentillä, joista tietenkin nuo korokepohjasaappaat tuo toisen sentin takaisin. Mutta nyt hän on sopivan pituinen äitiinsä ja isäänsä nähden. (Olisi kyllä ollut muutenkin, mutta kivempi näin)
Niin, mä puhun vaan "tytöstä" kun ei ole vielä nimeäkään. Olkoon nyt sitten vaikka Marinella.
Isänsä on siis lääkäri Peter Åström ja äitinsä kotiäiti Maria Åström.
Marinella on 14 vuotias yläastetta käyvä teini.  Saa nähdä, löydänkö hänelle pikkuveljeä. Voi olla aika vaikeaa löytää n 10 vuotiasta poikanukkea barbien mittakaavassa.
Kuvassa Marinellalla on vähän tätimäinen pitkä hame, koska en ole ehtinyt sille omia vaatteita vielä tehdä ja tuo on lainassa pastorska Inalta. Sitä keijupukua kun en todellakaan aio pitää tällä enää ikinä. :) Tässä vielä kuva keijupuvusta ja siivistä, jotka olivat tytön yllä hänen saapuessaan eilen tänne.

Ja sitten vielä pikaisesti esitellään Marinellan äiti tyttärensä kanssa. Vähän häiritsee tuo päiden erikokoisuus, mutta harvoinpa nämä nyt samassa kuvassa esiintyvät, joten antaa olla... nätti tyttö kuitenkin mielestäni tuo Marinella.
Äiti Maria ja tytär Marinella Åström

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti