Sivut

lauantai 16. maaliskuuta 2013

Vaikeita päätöksiä

Talon remontti ottaa vähän voimille fyysisesti :). En olis uskonutkaan, että tuo rakentelu on joskus niin rankkaa. No, ehkä siihen vaikuttaa sekin, että minulla ei ole kunnollisia työkaluja, vaan työskentelen melkeinpä vain morapuukon ja "tiksahan" kanssa. Muutama huono ja vääränkokoinen ruuvimeisseli on, sekä hiekkapaperia ja siveltimiä muttei mitenkään runsaasti erilaisia. (Kun en raaski käyttää taiteilijasiveltimiäni)
No mutta, talo etenee kaikesta huolimatta, vaikk kaappi on vahvaa kuivaa vanhaa puuta ja hikistä hommaa työstettäväksi. Yksi päätös, eikä mitenkään edes vaikea, on siis hommata ensisijaisesti kunnollisia työkaluja ja vasta sitten, kun talo alkaa olla muuttovalmis, sisustusjuttuja. Nyt olen mennyt sikäli vähän "perse edellä puuhun", että olen ostellut ihania lamppuja sun muuta kalliimpaa sisustustavaraa, joita en siis voi vielä aikoihin asetella taloon. Mutta aina opitaan jotain uutta ja nyt vain keskityn siis rakenteluun.

Mutta mutta, se, mikä tässä on vaikeaa, on se, että tlasin myös tuolta Minimaailmasta kolme nukkeasukasta, tai tarkoitukseni oli kyllä saada Madeleinelle henkilökuntaa. Mutta sitten kävi niin, että ennenkuin nuo kolme saapuivat, (yksi mies ja kaksi naista) niin postilaatikossani olikin eräänä päivänä paketti ystävältäni Heljältä ja kuinka ollakkaan, siellä olikin kolme pientä suloista lapsukaista kaiken muun ihanan pienen "sälän" joukossa. Sälä on väärä sana niille ihanille kahvikupeille, viinilaseille, viinipulloille, aterimille, jne jne.... laitan kaikista jossain vaiheessa kuvia.
Mut siis hei! Ne lapsoset! Keitä ne nyt sitten ovat? Kenen lapsia ja missä asuvat? Talon jo valmiiksi mietityt huonejärjestelyt menivät ihan uusiksi, samoin Madeleinen identiteetti! Joo'o, Aikani pähkäiltyäni eri vaihtoehtoja, joita oli siis lähes kymmenen erilaista, viimein päädyin seuraavaan: Madeleinella onkin perhe. Eli tuo vahva ajatus Madden boheemista taiteilijatalosta kääntyi kertaheitolla idylliseksi perhe-elämäksi aviomienen ja kolmen lapsen kanssa!! Huh huh, miten mä selviin tästä? Mutta haasteita pitää olla ja niitä siis piisaa.
Jospa nyt kuitenkin esittelisin vähän tuota taloon tulevaa porukkaa ja samalla kertoisin vähän siitä, millaisia nukkeja sieltä saapui ja että tästedes aion tehdäkin kaikki henkilöt ihan itse, koska jouduin tuunaamaan nuokin kaikki (paitsi Heljän lahjoittamat) ihan uusiksi. Senverran kömpelöä ja huonoa tekoa olivat kaikki kolme. Tässä kuvia siitä, millaisia he olivat saapuessaan:

 Nämä kolme juuri saapuneina, hämmentynein ilmein. Pähkäilin moneen kertaan kahden identiteettiä, oikean puolimmainen on alusta asti taloudenhoitaja, joka tulee Miinan tilalle  mut nuo kaksi muuta, siivousliinan kanssa touhuava nainen, jonka valitsin nettikaupasta ihan noitten ruskeitten kiharoitten takia, on lopulta uusi Madde. Häneltä on jo koko vaatetus mennyt korjaukseen ja hänelle tulee erilainen tyylikin kokonaan. Miesparka myös joutui ensimmäisenä "tule mukaan muuttumaan" ja vartalo piti korjata, samoin tuo puku vaatii aika lailla...


Tässä sitten koko ryhmä, joka saapui päivän välein tänne. sommittelin ja mallailin, että ketkä olisivat perhe ja kuka olisi Madde, vai teenkö ihan uuden Madden jne. Tässä kokeillaan sitä, että miltä tuo ruutuhameinen näyttäisi perheenäitinä :) Mies on nyt sitten päätetty olevan isä, vaikka hän aluksi vaikutti hyvin vahvasti tilanhoitajalta, joka voisi olla tuon taloudenhoitajan mies. Mutta talossa ei ole tilaa heidän perheasunnolleen, joten siis Madde alkoi perheenäidiksi ja taloucenhoitaja sai pikku huoneen ja vessan alakerrasta.


 Tässä Madeleine kuopus sylissään remontoitavassa keittiössään, jossa ei vielä ole mitään, Tapeetit on revitty seinistä ja uusia pitäisi alkaa valitsemaan. Lapsiparatkin tarvitsisivat jotain päällepantavaa, kun kahdella heistä ei ole vielä rihmankiertämääkään. Madden on varmaan nyt  käytävä ostamassa ompelukone.
 Kokeilin myös, miltä tämä pariskunta näyttäisi, mutta ei, kyllä se nyt vaan on niin, että tuo taloudenhoitaja on sinkkunainen -aika kivan näköinen kyllä, et katotaan nyt alkaako kosijoita ilmaantua. Nuorikin vielä....
 Ei nämä nyt vielä ainakaan näytä kovin rakastuneelta parilta, mutta kunhan saan heille uudet lookit, niin luulenpa että heistä tulee oikein onnellisia yhdessä. Ainakin heillä on hieno kolmikerroksinen "Art deco" -tyylinen (ulkoapäin) talo johon tulee myös kattopuutarha ja ties mitä vielä keksivätkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti