Sivut

lauantai 27. syyskuuta 2014

Sofia muuttaa Boulevard de la Madeleinelle

Sofia on rakkain "barbimaailman" nukeistani. Sen kanssa tuli seikkailtua monta seikkailua jo Vaasan aikoinani. Sofialla oli pieni romanssikin siellä yhtenä kuumana kesänä näissäkin kuvissa esiintyvän Henrikin kanssa. Sittemmin heidän tiensä tosin erkanivat, kun Henrik menikin naimisiin Sandran kanssa ja Sofia keskittyi mallin uraansa. Nyt Sofia on siis etsimässä asuntoa Boulevard de la Madeleinelta. Hän on asunut viimeaikoina maalla, pienessä siirtolapuutarhamökissä., mutta haluaa nyt oikean kodin itselleen kaupungista. Vähän isomman, kuin siirtolapuutarhamökki. Vielä ei ole oikein hahmottunut, (minulle) että millaisen kodin Sofia haluaa, mutta sen ainakin jo tiedän hänestä, että hän tykkää vintagesta, erityisesti 60-luku on hänelle mieleen. Niinpä hän kiertelee paljon kirppiksiä ja vanhojen tavaroiden kauppoja ja aikoo tehdä kaikki hankintansa uutta kotia varten niistä. Hän on maalla asuessaan tullut hyvin tietoiseksi maailman tilasta ja haluaa toimia mahdollisimman ekologisesti, mutta tyylistä tinkimättä kuitenkaan. Kesäisin hän edelleen viettää aikaa mökillään viljellen kaikenlaista ja kuunnellen lintujen laulua. Myös talvipesältään hän toivoo jotain samanhenkisyyttä. Katsotaan nyt sitten, mitä me pystymme Sofialle järkkäämään...
Henkka on siis lupautunut auttamaan Sofiaa uuden kodin löytämisessä. Hänelle on tullut mieleen sellainenkin vaihtoehto, että Sofia voisi rakennuttaa itse oman pikku talonsa tänne, nyt, kun täällä on pari tyhjää tonttiakin.
 -Juuri tässä esimerkiksi, missä nyt seisomme, oli aikoinaan se "Yksinäisten sydänten majatalo", mutta se paloi maan tasalle, eikä tähän ole vieläkään rakennettu mitään.
-Niin, en oikein tiedä... kun se kestää niin kauan...
-Vielä mitä, nykyään saa valmiita talopakettejakin, jotka tuodaan paikalle ja pystytetään saman tien. Sitten vain sisustamaan, naureskelee Henrik.
-No, onhan se tietysti yksi vaihtoehto...

Todellakin. Boulevard de la Madeleine on nyt muutoksen kourissa ihan konkreettisesti.  Siivosin eilen omaa kotiani ja aloitin jo pitkään mieleni pohjalla kyteneen ajatuksen rakentaa olohuoneeseeni pätkä tuota tarinoissani esiintyvää katua; "Boulevard de la Madeleinea". On ollut puute lavasteista, joissa voisi kuvata tapahtumia talojen ulkopuolella ja muutenkin haluaisin mieluusti nähdä talot "maisemassa". Niinpä olen tehnyt ajatustyötä tuon toteuttamiseksi ja eilen sitten keksin kokeilla tällaista:
Siinä se nyt olisi pieni pätkä katua, (koko olohuoneen toinen pääty, oikealla ovi takapihalle ja sitä vastapäätä vasemmalla ovi eteishalliin) Katu tekee mutkan eteisen oven kohdalla tännepäin ja vaikka se ei nyt kuvassa näy, niin kaappitalo jää tuohon vasemmalle mutkaan)
Tuo korkeampi osa, mäki, on makuuhuoneesta raahaamani vanha lastulevypiironki, joka on siis takaperin tuossa. Piirongin laatikot eivät enää menneet kunnolla kiinni, vaan lonksahtelivat pois paikoiltaan joten olin ne jo hävittänyt kokonaan ja aikomus oli tehdä tästä talo. Mutta nyt en haluakaan sitä, koska en halunnut, että alimmat huoneet ovat ihan lattian tasossa. Joten siitä tuli kukkula Madeleinelle. Kukkulan päällä on tuo pikkutalo, josta en myöskään ole tarinoinut iäisyyksiin enkä edes tehnyt sille mitään iäisyyksiin, mutta talven mittaan siihenkin muuttaa uudelleen sen alunperinkin ostaneet Lundit (Lundby isovanhemmat) Koska minulla ei vielä ole mitään 1:16 kalusteita niin jätän suosiolla tuon talon rakentelun myöhemmälle. Julkisivua olen aloittanut, kuten kuvasta näkyy, mutta sekin on jäänyt kesken sen vuoksi, että bambutapletit ovat loppu toistaiseksi. 
Niin, siis älkää ihmetelkö tuota rumaa kovalevytaustaa tuossa "kukkulassa" siihen tulee "seinämaalaus" eli maalaan siihen puistomaiseman, jossa polku nousee tuonne kadulle.... tai jotain sen suuntaista. Mutta, se tyhjä tontti, jota Henrik nyt esittelee Sofialle (Tai siitäkin pitää kyllä tehdä parempi postaus, kun saan tuon enemmän maisemoitua... ja vietyä pois nuo sängyn ja kaapin, jotka on siis Sofian tulevia huonekaluja kenties.) Elikkäs, otetaas uusiksi: eli Sofian uuden kodin pitäisi mahtua tuohon väliin, joka jää Lundien talon ja mun olohuoneen seinän väliin. Siinä ei ole kyllä paljonkaan tilaa, kun tuo kujakin pitäisi säilyttää ja siihen saada tuo puu jotenkin "istutettua". Mutta minulla onkin mielessä jo eräänlainen tornimainen talo -jos Sofia sit vaan hyväksyy sen. Ja hurja into tehdä tuohon maisemaa... talojen taakse tulee maisemaa myöskin... sen näette aikanaan jne.
Kaikenkaikkiaan aion nyt keskittyä tähän projektiin, tietysti myös Helenan talon jatkamiseen, siitäkin puuttuu etuseinä kokonaan ja talon ulkovuoraus ja katon päällys jne. Onhan nuo kaikki talot kuitenkin samalla kadulla, joten niitä rakennellaan vähän vuorotellen ja katua myös. OLEN INNOISSANI. Mietin jo katukiviä ja nurmikkoa jne et mistä matskusta jne.... Kukkulan rineeseen voi myös yllättäen tulla (feikkinä) Henryn baari ja Mikaelin galleria.... :)
Mutta tää kaikki lähti siitä, että rakkain nukkeni Sofia haluaa muuttaa Bulevardille ja kertoa myös oman tarinansa -ja kenties löytää kumppaninkin itselleen, sen aika sitten näyttää. 
Laitan vielä pari kuvaa Henrikin ja Sofian muutaman vuoden takaisesta rakkaussuhteesta ja sofiasta meren rannalla, näin loppukevennyksenä. Kiitos, jos jaksoit lukea tänne saakka, oot mahtava! 
No niin, tässä vähän Sofian historiaa:
Hän asui aiemmin siis Vaasassa, (kuten minäkin :) ) ja muutti sinne Haminasta. Sofia oli toiminut mallina nuorempana ja nämä ekat kuvat ovatkin tuolta ajalta ja asu Sofian alkuperäinen. Pian hän oli tottunut jo uuteen kotikaupunkiinsa ja Suvilahden luonnonkauniisiin maisemiin.

 Hän kuljeskeli jo silloin paljon luonnossa ja meren rannoilla ja mietti että haluaisi asua pienessä mökissä maalla... jonne sitten myöhemmin muuttikin, Mutta näissä kaikissa kuvissa hän vielä elää onnellista nuoren naisen elämää Vaasassa.


 Keväällä meren rannan metsiköt täyttyivät lemmikeistä ja valkovuokoista ja kaikenlaisista kukista... siellä oli ihanaa samoilla.
 Kuumat aurinkoiset päivät kannattaa aina kesäisin viettää ulkosalla :)
Ja pulahtaa välillä vilvoittavaan meriveteen. Sofia Suvilahden rannoilla Vaasassa.


Mutta töitä joutuu neito tekemään elääkseen ja niin Sofia jatkoi mallina. Tässä eräällä keikalla esittelemässä vaatteita... Ja sitten Sofia tapasi Henrikin ja rakastui päätäpahkaa. Nuoripari vietti myös yhdessä paljon aikaa metsissä ja rannoilla sinä kesänä... maailmassa oli vain he kaksi <3 <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti