Sivut

keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Kesä tulee ja Sofia muuttaa maalle

Nyt on ollut vähän kiirettä muilla rintamilla, enkä ole oikein ehtinyt istumaan ompelukoneen äärellä. Myyntiin tarkoitetut pussilakanasetitkin ovat tuolla vielä vaiheessa... Samoin on tekeillä kevät muotinäytös, joka myös seisoo. Mutta kun olin tässä muutama päivä sitten lapselikkana pojan perheessä, niin otin mukaan muutaman tilkun ja pari nukkea ja sain päivän aikana ihan käsin ommellen aikaan Sofialle verkkariasun ja lisäksi barbiekokoiset pitkätsukat ja tytölle pikkuhousut.Trikootilkkuja siis ompelin käsin....

Eilen, kun oli niin kaunis ja aurinkoinen päivä, olimme kissojen kanssa takapihalla tutkailemassa mitä kasveja on jo nousemassa maasta jne. 
Sinnepä sitten lähti myös Sofia neito, joka ei olekaan aiemmin paljonkaan muistaakseni esiintynyt nukketaloissani. Mutta ehkä olen kuitenkin kertonut sen, että Sofia on Sandran sisko ja Sandran Sofiatyttären kummitäti. Pikku Sofia sai nimensäkin kummitätinsä mukaan. Tässä pari kuvaa Sofian eilisestä ulkona käymisestä uusissa vapaa-ajan vaatteissaan. Otan hänet jatkossa mukaan tarinaan siten, että hän muuttaa maalle elämään yksinkertaista ja vaatimatonta, mutta rikasta elämää. En vielä tiedä, millaisen asuinpaikan hän hankkii jne, mutta ainakin hän aloittaa puutarhatyöt aika pian :)....
 Sofia on juuri astunut ovesta ulos ja todennut, että olisi pitänyt ottaa aurinkolasit päähän, kun aurinko vähän häikäisee.
Harmaa verkkapuku on ihan uusi ja todella mukavan tuntuinen. Siitä taitaa tullakin Sofian lempiasu.
 - Jahas, mikähän kukka se tämä taas olikaan? Ei oikein meinaa muistaa... mutta viimekesänä se kukki todella kauniita isoja fuksianpunaisia kukkia... ai niin, se oli  Dahlia.
 Jos kiipeis oikein tämän kiven päälle ...
Taustalla häämöttää jokin sininen mökki, josta on ikkunankarmitkin tippuneet yms ... saisikohan tuon halvalla ja voisikos siitä vielä rempata itselleen asunnon... ?
 Ja tämmönenki iso laatikko täällä on... siihen nyt kun sais pian mullat, niin voisi istuttaa niitä Hyötykasviyhdistykseltä tilaamiani luomusiemeniä, pohtii Sofia.
-Kyllä se vaan on niin ihanaa, että on taas tulossa kesä ja saan alkaa ihan uuden elämän! Kaukana kaupungin pölystä ja rakkaan puutarhaharrastukseni parissa.  (Sofian mietteitä)
 Sofia ei huomaa aluksi ollenkaan taakseen ilmestynyttä isoa kissapetoa... hän on niin omissa ajatuksissaan. Kissa nuuhkii häntä jonkin aikaa, mutta kääntyy sitten ja kävelee pois.
 Sofia istahtaa nurtsille ja haaveilee tulevasta puutarhastaan...
Kunnes yhtäkkiä häntä lähestyy jälleen jokin suuri ....
HUI KAUHISTUS! Mene pois! Kukas sinä olet?
Sofia pelästyy, mutta kissa nuolee hänen polveaan ja tuntuu varsin lempeältä, joten Sofia rauhoittuu lopulta.
Ehkä hän saakin näistä kahdesta isosta kissasta itselleen seuraa ja ystäviä...

2 kommenttia:

  1. Niin ihana seikkailu! Todentuntuinen kissapeto :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Maria. Juu, aika todellisia nuo minun kaksi kissapetoani ovat :)

      Poista