Sivut

maanantai 7. huhtikuuta 2014

Kaappitalossa on oltu ahkeria viikonlopun aikaan

Kevätsiivousta ja liinavaateompelua. Siinäpä sitä on ollut työtä ja touhua Sandralla lapsilaumansa kaitsemisen ohessa.
(Huh huh, mitenkähän tuo oikein selviää viiden tenavan kanssa?)
  Onnelliselta kuitenkin näyttää tässäkin kuvassa, kun on saanut miehensä Henrikin ja ystävänsä Iinan kanssaan päiväkahville kaiken kiireen keskellä.
Henrikilläkin on nyt ollut pahuksesti kiirettä ateljeellaan, kun näyttelyn valmistuminen lähestyy. Maalauksia puuttuu vielä... Mutta koskaan ei ole niin kiire, etteikö pikkuvaimon kassa ehtisi kupposta kahvia juomaan ja vähän jutustelemaan.
Tämä hetki ja illan myöhäiset tunnit ovatkin niitä ainoita, jolloin vähän ehditään puhumaan kahdestaan ja olemaan yhdessä ilman lapsia. Päivät menee vilinässä ja vilskeessä lasten kanssa, vaikka isommat ovatkin kouluissaan. Mutta pikkuinen Sofia tyttö ja Sebastian vauva ovat koko ajan kotona ja Inkerikin melkein, hän on 5 vuotias ja muutaman tunnin parina päivänä viikosta kerhossa.

 No niin, tässäpä sitä on sitten keittiökaappi, jonka nikkaroin häthätää viikonloppuna kapalevystä.
Tuli vain pieni "hama" noiden vetimien laitossa, kun katselin samalla teeveestä ohjelmaa "tähdet tähdet" enkä siis ajatellut ... nuo vetimethän pitäisi olla tuossa kaapin alareunassa, koska kyseessä on yläkaappi. No, ei se nyt niin hirveän iso moka ollut -kuten ei sekään, että innoissani liimasin kaapin heti valmistuttuaan seinään, vaikka olin suunnitellut maalaavani sen ensin. Lieneekö vaikuttanut alitajuisesti se, että omatkin keittiönkaappini ovat valkoisia... Heh...


... Ja Sandra se on käynyt näköjään Marimekossa ostoksilla. Ruokapöytään on ilmestynyt oikein ihana uusi  liina ja ihan pääsiäisen väreissä, vaikka tästä kuvasta sitä ei voikaan nähdä.
(Kaikki tämän postauksen kuvat on otettu tabletilla, enkä saa sillä ikinä hyviä kuvia. Jotenkin ne näytti mustavalkoisena vähän paremmilta .... tai en tiedä. Oma kamerani on jälleen lainassa)
Niin, pöytäliinassa on ihana pitsikin reunassa ja se tosiaan tuo mieleen pääsiäisen keltavihreässä värityksessään ja odottaa pinnalleen koristeellisia pupuja, munia yms pääsiäiskamaa...
Tämä pöytä oli ennen ruokahuoneen pöytänä, mutta ruokahuone jouduttiin nyt antamaan perheen teinille, kun talo on niin pieni. Ruokailupaikka on nyt ainoastaan keittiössä. Ehkä joskus saamme isomman talon ja voimme siirtää kaikki ihanat tavarat sinne, toivomme Sandran kanssa :)
Alakerran entinen makuuhuone toimii nyt uutena olohuoneena ja se onkin aika näpsä siihen tarkoitukseen. Aluksi ajattelin, että nuo mustavalkoruutuiset sohvat (joiden päälliset ovat vieläkin alareunoista irti juuri sen vuoksi, että jos ne pitää sittenkin vielä vaihtaa toisen värisiksi) eivät sovi tämän huoneen värityksen kanssa, mutta kyllä ne sittenkin sopivat -mielestäni.

Ja tässähän tätä värimaailmaa nyt pikkuisen näkyykin, kun en ihan kaikkia kuvia mustavalkoisiksi kääntänyt. Peräseinä vaan näyttää niin kaljulta, kun sinne ei vielä ole mitään tauluja valmiina. Tulossa on kyllä Henrikin maalauksia (aitoja öljyvärimaalauksia ihan mun omasta "sudista" lähtöisin ;) ) mutta ajankohta on vielä hämärän peitossa...

Ja sitten! Tadaa!! Tämän perheen esikoinen onkin tyttö! Eli niin vain vaihdoin sittenkin sen Troy-poitsun tohtori Åströmin pojaksi ja tämän uuden tulokkaani, jonka sain ihan hiljattain, Sandran ja Henrikin esikoistyttäreksi. Miksi? No, siksi, että tästä tytöstä on ehkä enemmän apua noiden pienempien lasten kaitsemisessa ja Sandran apuna, kuin siitä teinipoika Troyta ja koska alkoi näyttämään siltä, että mulla on enemmä teinitytölle sopivaa kamaa huoneeseen, kuin teinipojalle. Ja koska Troy ja tohtori Åström ovat vähän saman oloisia, niin ajattelin, että siinäpä nyt olisi sitten naisille kaksi komiaa jannua jahdattavaksi, kun nimittäin vielä kävi niin surkeasti sille tohtorin rouvallekin, että se menehtyi lomamatkalla tropiikissa johonkin tautiin... Eli nyt on sitten tohtorin talossa (joka on siis kuvitteellinen) vain kaksi miestä, joilta ei kyllä tule ihailijoita puuttumaan... ja sutinaa piisaa molemmilla. Tämä Sandrankin Samantha tyttö on vähän jo ihastunut Troyhin. Saa nähdä mitä heidän välilleen vielä kehittyy. 
Niin, mut siis piti kertoo se, että tuo sänky petivaatteineen ja sohvatyynyineen on myös viikonlopun ja tämän päivän tuotoksia...

Ja siellä ne nuorekkaat vanhemmat vieläkin vaan suklaakakun ja kahvin äärellä istuskelevat... He ovatkin vielä aika nuoria, kun menivät jo lähes teineinä kimppaan ja saivat Samantha tyttärensä Sandran ollessa vasta 18 vuotias ja Henrikin 19 v. Eli, kun Samantha (Sammy) on nyt 16 vuotias, niin Sandra on siis vasta 34 vuotias itsekin. Ja Henrik 35v.


Mutta mutta... tämän jutun juoni piti olla siinä, miten ahkera ja aikaansaapa Sandra onkaan ollut tämän päivän ja viikonlopun aikaan. Eli piti vain esitellä kaikki uudet jutut. Ja tuossa yläpuolella on yksi niistä, Sandra kätevänä ompelijana teki tarjottimia varten tuollaisen "kannattimen" seinälle. Se on kirjaillusta nauhasta. 
Tämän lisäksi hän siis ompeli:
- siitä marimekon kankaasta sen pöytäliinan
- 7 pussilakanaa
- 5 tyynyliinaa 
- helmalakanan Samanthan sänkyyn, sekä peiton siihen myöskin
- 4 sohvatyynyä
Ja ompeluhomman lisäksi siis yhdessä Henkan kanssa nikkaroitiin se keittiökaappi ja tyttären sänky. (Sammyn) Vielä pitäisi nikkaroida myös pikku Sofialle sänky ja Inkerille myös uusi sänky, koska se entinen ei oikein toimi.
Vieläköhän siellä tänään aherretaan jotain? Saamme nähdä ehkä huomenna ...


2 kommenttia:

  1. Upea keittiö ja tykkään kovasti noista mustavalkoisista kuvista - kaunista, kaunista

    VastaaPoista