Sivut

tiistai 27. kesäkuuta 2017

Kangaspuut

Huh, kesä on jo pitkällä, enkä ole siis yhtään ehtinyt harrastella mitään nukkejuttuja. Ja kyllä nuo muutkin puuhat on olleet aika kituliaita suorittaa, kun säät ovat olleet mitä ovat olleet. Kurja kylmä, luminen kevät ja kolea, sateinen tää alkukesä. Eikä toivoakaan paremmasta säästä tunnu olevan.
Mutta pienen kipinän sain kuitenkin taas jatkaa nukkekotiharrastustani, käytyäni Parkanon kirpputorilla ja löydettyäni sieltä nuo lasten kanganspuut. Harjoittelin ensin siinä valmiina olleen loimen kanssa maton kutomista johonkin nukkekotiini, miettien lähinnä mittakaavaa, että minkäkokoisille nukeille nämä puut parhaiten sopivat.
Niinhän siinä sitten kävi, että Sofia sai kangaspuut, eli aika passelit 1:6 mittakaavaan.
Se harjoitusloimi oli niin huonosti "luotu", että matot eivät tulleet ihan priimaa, mutta laitoin jo itse uuden loimen ja annoin Sofian alkaa "paukuttaa" tupaansa uusia mattoja. :)
Ja jos tänään ei sada kovin paljoa, aion mennä kaatamaan tontilta muutaman laihan kuusenrangan ja veistää hirret Sofian uuteen  tupaan.
Hänen vanha talonsahan on mennyt vähän pilalle tuolla ulkovarastossa. Se oli tehty vanhaan liinavaatekaappin, jonka puuosat eivät ole kestäneet kosteuden vaihteluita vajassa. Sääli, sillä näin paljon vaivaa ja käytin paljon aikaa sen tekemiseen. Mutta olen myös innoissani uuden rakentamisesta. Meinaan muutenkin vaihtaa tuon barbiyhteisön elämään kuten ennen vanhaan elettiin, eli kaikki moderni pois ja yksinkertaista vanhanajan meininkiä tilalle. Nuo Sofian kangaspuutkin pitää vielä "vanhentaa" ainakin väritykseltään, mutta tuskin niistä nyt mitään sisustuselementtiä tulee hänen kotiinsa, joten jos nuo muoviosat alkaa häiritsemään, niin sitten vain pidetään puut piilossa ja esitellää  niillä tehtyjä tuotteita jatkossa. Jonkinlainen penkkikin tuohon pitää nikkaroida, että Sofia voi istua kutoessaan eikä tarvitse sitä seisaaltaan tehdä.



1 kommentti: